VIDEO Málo známa čínska firma predbehla Samsung: Predstavila revolučný ohybný telefón FlexPai

NETKY.SK • 7 November 2018, 14:30 • 2 min
VIDEO Málo známa čínska firma predbehla Samsung: Predstavila revolučný ohybný telefón FlexPai

FREMONT – Málo známa čínska technologická spoločnosť Royole predstavila 31.októbra 2018 revolučný ohýbací telefón, čím predbehla gigantov ako Apple či Samsung.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Royole nechala novinárov, aby si vyskúšali revolučný telefón FlexPai na vlastnej koži. Tí potvrdili, že táto technologická novinka funguje skvele a bez problémov.

 

FlexPai má 7,8-palcový plastický displej, ktorý sa v polovici ohýba o 180 stupňov. Niektorí novinári však boli k tomuto telefónu skeptickí a povedali, že je príliš objemný a vydáva chrumkavý zvuk pri ohýbaní. Ďalší vytýkali telefónu pomalý operačný systém Android 9.0, ktorý bol vyvinutý na mieru pre tento smartfón.

 

img

 

Pomerne neznáma čínska spoločnosť tak porazila technologického giganta Samsung, ktorá tiež plánuje uviesť na trh túto technológiu vo svojom najnovšom smartfóne Galaxy X.

 

Objavili sa však aj negatívne názory, podľa ktorých má FlexPai ďaleko od špičkového smartfónu. Zariadenie má byť nepohodlné, je ho pomerne ťažké držať v ruke a neohýba sa úplne vodorovne. Spoločnosť Royole argumentovala, že je to spôsobené lepidlom použitým v inžinierskych vzorkách, ktoré aktuálne vyrobili.

 

 

 

Spoločnosť Royole uviedla, že ohybný telefón bude uvedený na trh v decembri tohto roku zatiaľ len pre zákazníkov v Číne. V Spojených štátoch bude tento smartfón k dispozícii zatiaľ iba pre vývojárov a jeho cena by mala byť 1.318 USD za 128 GB verziu a 1.469 USD za 256 GB verziu.

 

Zariadenie FlexPai bolo predstavené v rovnakom týždni, kedy sa od spoločnosti Samsung očakáva odhalenie dlho očakávaného modelu Galaxy X. Juhokórejská spoločnosť na svojej Facebook stránke nedávno zverejnila upravené logo, ktoré bolo ohnuté cez seba, čím potenciálne naznačila dizajn nového smartfónu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies