Malec prišiel na góly, Kozákovi chce zamotať hlavu

NETKY.SK • 3 Január 2017, 08:49 • 2 min
Malec prišiel na góly, Kozákovi chce zamotať hlavu

SENEC - Slovenský futbalový útočník Tomáš Malec sa chce pevne chopiť príležitosti, ktorú mu ponúka blížiaci sa pobyt národného tímu v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch (3. - 12. januára) a prípravné zápasy proti Ugande (8. 1. o 16.30 h SEČ) a Švédsku (12. 1. o 13.45 h SEČ). Čoskoro 24-ročný zakončovateľ (nar. 5. januára 1993) verí, že výkonmi presvedčí trénera SR Jána Kozáka o svojich kvalitách a oprávnenosti nominácie.

slovakia

left justify in out

"Pozvánka do reprezentácie ma potešila a aj trochu prekvapila, keďže sme skončili sezónu skôr. Verím, že som pripravený a môžem trénerovi Kozákovi zamotať hlavu," povedal počas pondelkového zrazu v Senci zakončovateľ nórskeho klubu SK Lilleström, ktorý je kmeňový hráč rakúskeho LASK Linz, a doplnil: "Prišiel som sem na góly. Dúfam, že nejaké dám a potom tréner vyhodnotí, či som uspel alebo nie."

V emirátoch sa predstaví výber SR zložený predovšetkým z hráčov z najvyššej slovenskej dlhodobej súťaže. V Kozákovom kádri figuruje 17 futbalistov z domácej Fortuna ligy, Malec je jedným zo šiestich legionárov. Jeho konkurentom na pozícii hrotového útočníka by mal byť v SAE zakončovateľ ŽP Šport Podbrezová a člen tímu SR "21" Pavol Šafranko.

"Teším sa na každú príležitosť, ktorú v reprezentácii dostanem. Taká šanca sa nevyskytuje každý deň. Je jedno, či budem hrať proti Ugande alebo Švédsku, hlavné je, že odohrám nejaké minúty. Pokúsim sa ich využiť čo najlepšie," uviedol bývalý futbalista Rosenborgu Trondheim pre agentúru SITA. Uvedomuje si, že v národnom tíme počas ostatných mesiacov nie je pretlak "hroťákov". "Je to veľmi dobrá šanca pre útočníkov, pravda, aj pre ostatných chalanov. Útočníci sú porovnávaní, keď dávajú góly. Verím, že sa mi to podarí a presvedčím trénera, aby ma povolal aj nabudúce. Budem sa snažiť, aby vzrástla útočná sila slovenského tímu," doplnil so 14 gólmi v drese AS Trenčín kráľ strelcov najvyššej slovenskej súťaže 2013/2014.

Trenčiansky rodák Malec počas minulej sezóny hrával za Sigmu Olomouc, no na toto obdobie nemá dobré spomienky. "Na pôsobenie v Olomouci som chcel čo najskôr zabudnúť. Možno to nebolo ani o mne, ale boli tam všelijaké problémy. Potom som dva mesiace nemal klub, bolo to trochu ťažšie obdobie. Som však rád, že som od leta nazad v Nórsku. Keď som sa dozvedel o tejto možnosti, hneď som to prijal," skonštatoval Malec a dodal: "Som v Lilleströme veľmi spokojný. Liga sa síce začne až v apríli, takže bude dlhá príprava, ale som tam naozaj spokojný. Mám ešte na dva a pol roka zmluvu v Linzi a do júna hosťovanie v Lilleströme. Do apríla sa v Nórsku majú vyjadriť, či ma kúpia alebo nie. Zatiaľ nad tým nerozmýšľam. Sú so mnou spokojní a nový tréner povedal, že chce, aby som hrával, to ma veľmi potešilo."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies