Mak chce byť v Norimbergu desiatka

NETKY.SK • 16 Júl 2013, 11:16 • 2 min
Mak chce byť v Norimbergu desiatka

NORIMBERG - Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak zažil v uplynulom ročníku turbulentné obdobie v 1. FC Norimberg, ale momentálne sa pripravuje s mužstvom na nadchádzajúcu bundesligovú sezónu.

slovakia

left justify in out

"Tentoraz to bude iné," sľubuje Mak, ktorý dostáva v tomto nemeckom prvoligovom klube poslednú šancu.

"Musí urobiť ďalší krok," verejne vyzval tréner 1. FCN Michael Wiesinger k výkonnostnému napredovaniu 22-ročného ofenzívneho hráča, ktorý si počas minulého ročníka hanlivo uľavil prostredníctvom Twitteru na adresu bývalého kouča Dietera Heckinga a následne dostal za to trest v podobe pokuty 10-tisíc eur i preradenia do rezervy. 

Mak dostal v závere uplynulej sezóny príležitosť na ihrisku a svojimi výkonmi v strede poľa presvedčil klubových funkcionárov, aby s ním naďalej počítali. Navyše, objavil svoj nový obľúbený post tzv. desiatky. Doteraz s ním počítali najmä ako s pravým záložníkom či krídelníkom. "V strede hrám najlepšie, oveľa častejšie sa dostanem do kontaktu s loptou," citoval Maka v tejto súvislosti denník Bild. Jeho konkurentom v boji o miesto na pozícii špílmachra je Japonec Hiroši Kijotake. 

Bratislavskému rodákovi sa vydaril vstup do prípravy, keď sa gólovo presadil hneď v prvom zápase Norimbergu proti účastníkovi bavorskej regionálnej súťaže SpVgg Bayreuth (4:0). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies