Majsterka sveta v maratóne obeťou ozbrojeného prepadnutia

NETKY.SK • 7 Máj 2015, 10:08 • 2 min
Majsterka sveta v maratóne obeťou ozbrojeného prepadnutia

NAIROBI - Dvojnásobná majsterka sveta v maratóne Catherine Nderebaová z Kene sa stala vo svojom dome neďaleko Nairobi obeťou ozbrojeného prepadnutia.

slovakia

left justify in out

Pätica lupičov jej vzala veci v hodnote 44-tisíc kenských šilingov (460 eur). Štyridsaťdvaročná vytrvalkyňa vyviazla z incidentu bez zranení. "Piati muži, jeden ozbrojený pištoľou, sa jej vyhrážali pred domom a následne ju okradli. Začali sme vyšetrovanie. Pozitívne je, že sa nikto nezranil," uviedla policajná hovorkyňa Gatira Mborokiová. Nderebaovej zmizlo oblečenie, elektronika a aj pár topánok.

 

Nderebaová vyhrala maratón na svetových šampionátoch 2003 v Paríži a 2007 v Ósake. Striebro má z MS 2005 i olympijských maratónov v Aténach (2004) a Pekingu (2008). Slávne bežecké podujatie v Bostone vyhrala štyrikrát. Pred mesiacom sa po dvojročnej pauze vrátila v Japonsku k najdlhšej vytrvalostnej disciplíne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies