Majdan si chce reprezentačný návrat užiť: Musíme naladiť na víťaznú vlnu

NETKY.SK • 9 Február 2016, 11:39 • 2 min
Majdan si chce reprezentačný návrat užiť: Musíme naladiť na víťaznú vlnu

BRATISLAVA - Jednou z opôr hokejového olympijského tímu SR na tohtotýždňovom turnaji v rakúskom Innsbrucku by mal byť druhý najproduktívnejší hráč Tipsport ligy 2015/2016 útočník Juraj Majdan z Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

Ten sa po siedmich rokoch v Česku rozhodol pre návrat na Slovensko a pod Urpínom sa mu zatiaľ bodovo darí. "Podľa ligových štatistík by som mal patriť medzi lídrov mužstva, ale necítim tlak na svoju osobu. Idem si to užiť, pretože v národnom tíme som po dlhej dobe (predtým v sezóne 2012/2013, pozn. red.). Chcem v prvom rade pomôcť mužstvu, možno aj nejakými bodmi. Každý jeden reprezentačný zraz je šanca ukázať sa a podať čo najlepší výkon," povedal 24-ročný krídelník po príchode na reprezentačný zraz do Bratislavy.

 

V kabíne Juraj Majdan poznal každého spoluhráča. "Nie všetkých poznám úplne osobne. Z videnia určite z extraligy, aj chalanov z Česka," dodal.


Na podujatí v západnom Rakúsku si Slováci zmerajú sily postupne s výbermi Francúzska, domáceho Rakúska a Slovinska. "V A-tíme som proti takým súperom nehral, takže neviem, čo od toho očakávať. Myslím si, že oni tam budú mať tie najlepšie výbery. Budeme to mať náročné, veď nemáme najsilnejšiu zostavu. Sme tu chalani z extraligy a niekoľkí z Česka. Bude to pre nás ťažké," myslí si rodák z Dubnice nad Váhom.


Juraj Majdan prišiel z klubu na akciu národného tímu v dobrej nálade. "Z osobného pohľadu je všetko tak, ako má byť. Občas sa nám ako tímu nedarí, ale do konca základnej časti máme pár zápasov a v nich sa musíme naladiť na víťaznú vlnu. Verím, že sa všetko nastaví na play-off správnym smerom," povedal mladý útočník.


Generálnym manažérom olympijského výberu SR je niekdajší vynikajúci hokejista Žigmund Pálffy, podľa Majdana je to pre mužstvo veľké plus. "Sledoval som ho, ako hrával, a pre mňa je to najlepší hráč v slovenskej hokejovej histórii. Je to pre mňa česť, keď tu je s nami," prezradil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies