Magnussen pomôže Austrálii v krauliarskej štafete na OH

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 10:06 • 2 min
Magnussen pomôže Austrálii v krauliarskej štafete na OH

SYDNEY - Trojnásobný plavecký majster sveta James Magnussen síce prišiel o individuálnu účasť na augustových OH v Riu de Janeiro v pretekoch 100 m voľný spôsob, no dostal sa do nominácie Austrálie pre krauliarsku štafetu.

slovakia

left justify in out

Spolu s ním ju budú pod piatimi kruhmi plávať aj Matt Abood a James Roberts. "Skutočne sa veľmi teším, budem sa snažiť prispieť tým najlepším výkonom. Milujem plávať štafetu, myslím si, že tento tím má veľký potenciál," povedal Magnussen.


Dvadsaťpäťročný rodák z Port Macquarie v Novom Južnom Walese bol pred štyrmi rokmi v Londýne veľkým favoritom na zisk olympijského zlata na 100 m voľný spôsob, napokon prehral o jednu stotinu sekundy s Američanom Nathanom Adrianom. Magnussen získal na OH 2012 aj bronz na 4x100 m v. sp. Dve zlaté medaily na MS získal z krauliarskej stovky, jednu má z krauliarskej štafety.


Magnussen prezývaný aj "riadená strela" musel vynechať vlaňajší svetový šampionát pre operáciu ľavého ramena a nestihol sa včas zotaviť, aby si vybojoval olympijskú miestenku na 100 m voľný spôsob - skončil štvrtý v aprílovej národnej kvalifikácii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies