Maduro obvinil CNN z podpory štátneho prevratu

NETKY.SK • 28 Máj 2013, 11:23 • 2 min
Maduro obvinil CNN z podpory štátneho prevratu

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro v pondelok americkú spravodajskú stanicu CNN obvinil z podnecovania štátneho prevratu a z rozpútavania "mediálnej vojny" voči jeho socialistickej vláde.

slovakia

left justify in out

Stanica vysiela vo Venezuele - podobne ako aj v ďalších latinskoamerických krajinách - v španielskom jazyku a disponuje vlastnou redakciou nezávislou od jej amerického vedenia. "CNN Espaňol je sieť kontrolovaná tými, ktorí sa usilujú o destabilizáciu a otvorene vyzýva ľudí, aby uskutočnili vo Venezuele prevrat," povedal Maduro v prejave odvysielanej v štátnej televíznej stanici. CNN je podľa neho súčasťou "brutálnej psychologickej vojny" vedenej "fašistickými pravičiarmi".

Maduro nastúpil oficiálne do čela štátu minulý mesiac, keď v tesných prezidentských voľbách porazil opozičného kandidáta Henriqueho Caprilesa. Odvtedy sa však objavuje viacero správ, podľa ktorých v Madurovej vládnej strane panujú po smrti prezidenta Huga Cháveza politické roztržky. Dokazovať to má aj tajná zvuková nahrávka, ktorá sa objavila v médiách minulý týždeň. Jeden z opozičných poslancov Mario Silva v ňom hovorí o tom, že predseda venezuelského parlamentu Diosdado Cabello sa pokúša o odstavenie Madura od moci. Samotný Silva však pravosť nahrávky odmieta a tvrdí, že ide o kompilát slov odvysielaných počas jeho televíznej relácie. 

Madura si ešte pred svojou smrťou osobne vybral samotný Chávez, zatiaľ čo Cabella označil za muža číslo dva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies