Maďarský predseda vlády kritizoval Európsku úniu za politiku voči Rusku

NETKY.SK • 16 Január 2018, 18:51 • 2 min
Maďarský predseda vlády kritizoval Európsku úniu za politiku voči Rusku

BUDAPEŠŤ - Predseda vlády Maďarska je presvedčený, že EÚ musí preukázať nielen vyhrážky a silu, ale aj ochotu spolupracovať s Ruskom. O tom Viktor Orban uviedol v rozhovore pre noviny Welt am Sonntag.

slovakia

left justify in out

"Európska politika voči Rusku je zlá, pretože je príliš jednostranná,” vyhlásil predseda vlády Maďarska Viktor Orbán. Podľa Orbána, politika Európskej únii voči Rusku je príliš jednostranná. “Maďarsko má podmienený vplyv, slovo zostáva pre veľké krajiny Europskej únie, ktoré ešte stále trvajú na sankciách proti Rusku,” podotkol Orbán.

 

Ako vysvetlil, Maďarsko nenamietalo na ukladanie sankcií voči Rusku a nepoužívalo svoje právo veta, aby sa udržala súdržnosť Európskej únie. Viktor Orbán zdôraznil, že teraz je prípustené a vítané kritizovať ruské úrady a "byť považovaný za dobrého európana".

 

Medzitým, sám predseda maďarskej vlády vysoko hodnotí činnosť prezidenta Putina, ktorému sa podarilo zjednotiť krajinu, posilniť ju a vyviesť na vysokú svetovú úroveň za pomerne krátky čas svojho pôsobenia na poste prezidenta. Ale Európska únia, ako poznamenal Orbán, nerozumie Rusku alebo nechce rozumieť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies