Maďarsko vyhlásilo poplach kvôli lietadlu-narušiteľovi z Ukrajiny

NETKY.SK • 12 Jún 2018, 06:00 • 2 min
Maďarsko vyhlásilo poplach kvôli lietadlu-narušiteľovi z Ukrajiny

BUDAPEŠŤ - Maďarské vojenské letecké sily boli uvedené do do bojovej pohotovosti, v súvislosti s neoprávneným prekročením vzdušného priestoru republiky, lietadlom z Ukrajiny. Infromuje RG.ru.

slovakia

left justify in out

"Udalosť nastala v noci, nad ukrajinsko-maďarským hraničným prechodom "Luzhanka - Beregshuran". Podľa oficiálnych informácií maďarskej armády, približne o polnoci, bolo zaznamenané malé lietadlo, ktoré prešlo vzdušným priestorom Maďarska bez povolenia na to od príslušných orgánov danej krajiny," informovalo ukrajinské vydanie Mukachevo.net.
     

Po porušení hranice bol vyhlásený poplach. Informované príslušné bezpečnostné orgány NATO a maďarské vzdušné sily boli uvedené do bojovej pohotovosti.
   

"Navyše, dokonca aj švédske stíhačky štvrtej generácie boli zdvihnuté do vzduchu," uviedlo vydanie. Po sérii manévrov, lietadlo z Ukrajiny opustilo vzdušný priestor Maďarska.
     

Podľa médií, nie je vylúčené, že toto bolo ďalšie lietadlo s pašeráctvom, ktorým zakarpatskí dealeri prepravujú do Európskej únie cigarety, nelegálnych migrantov a ďalší zakázaný tovar. Vo vydaní tiež pripomenuli, že v januári tohto roka, v blízkosti maďarského pohraničného mesta Nyiregaz, bolo zadržané lietadlo, ktoré prevážalo nelegálnych migrantov z Ukrajiny do Maďarska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies