Maďarič: Ak Krajcer vypovedal zmluvu o digitalizácii platne, odídem z politiky

NETKY.SK • 21 Marec 2013, 14:37 • 2 min
Maďarič: Ak Krajcer vypovedal zmluvu o digitalizácii platne, odídem z politiky

BRATISLAVA - Ak sa preukáže, že exminister kultúry Daniel Krajcer (SaS) vypovedal zmluvu na digitalizáciu kultúrneho dedičstva platným spôsobom, súčasný minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD) odíde z politiky. Povedal to v diskusnej relácii televízie TA3 Téma dňa.

slovakia

left justify in out

"Ak sa preukáže že pán Krajcer tú zmluvu vypovedal platným spôsobom a že ona zanikla, áno, ja vtedy odídem z politiky," vyhlásil Maďarič. Podobnú otázku dostal aj Krajcer a tiež odpovedal podobne. "Ak by sa ukázalo, že svojim počínaním, priamym konaním som zapríčinil alebo ohrozil projekt digitalizácie kultúrneho dedičstva, tak odchádzam z politiky," povedal Krajcer. 

Maďarič dnes na tlačovej konferencii pripomenul, že základnú zmluvu na digitalizáciu s medzinárodným konzorciom Tender Media Group síce podpísal krátko pred voľbami v roku 2010, podpisu však predchádzala medzinárodná súťaž a verejné obstarávanie bolo dodatočne preverené Úradom pre verejné obstarávanie. Po tom, ako po voľbách do kresla ministra kultúry nastúpil Daniel Krajcer, zmluvu vypovedal, podľa Maďariča však právne spochybniteľným spôsobom. 

Krajcer dnes spolu s ďalšími opozičnými členmi mediálneho výboru parlamentu deklaroval, že podajú na Generálnu prokuratúru SR trestné oznámenie pre podozrenie z marenia úlohy verejným činiteľom. Dôvodom podľa nich majú byť pochybenia rezortu kultúry pri urovnaní sporu s konzorciom Tender Madia Group (TMG) ohľadom digitalizácie kultúrneho dedičstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies