Tomáš Valášek nezahlasuje za odvolanie ministra vnútra. Vláde však poslal jasný odkaz

NETKY.SK • 10 Jún 2021, 13:59 • 2 min
Tomáš Valášek nezahlasuje za odvolanie ministra vnútra. Vláde však poslal jasný odkaz

BRATISLAVA – Nezaradený poslanec Národnej rady SR (NR SR) a člen hnutia Progresívne Slovensko Tomáš Valášek nezahlasuje za odvolanie Romana Mikulca (OĽaNO) z funkcie ministra vnútra.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom na sociálnej sieti Facebook. Doplnil, že vláda stráca jeho dôveru. „Tá neslávna správa SIS sa nedá interpretovať inak ako tak, že buď kolosálne zlyháva časť polície, alebo samotná tajná služba. Obe, samozrejme, kontroluje koalícia. Táto istota, že minimálne jedna zo základných inštitúcii štátu sa zvrhla, je deprimujúca. Vláda ako taká rýchlo stráca moju dôveru," uviedol Valášek.

 

Vysvetlil, že hlasovať s opozíciou nebude, pretože nechce pomáhať predsedovi Smeru – sociálnej demokracie (Smer-SD) Robertovi Ficovi „dostať jeho kumpánov von z väzenia"

 

„Smer má úplne jasno v tom, prečo chce ministra odvolať. Chce zastaviť vyšetrovanie zločinov predošlej vlády. Zároveň sa snaží posilniť dojem, že v tomto štáte nefunguje právo a spravodlivosť, aby boli prípadné rozsudky voči napomáhačom a členom Ficovej vlády zamietnuté súdom v Štrasburgu. V tomto nech so mnou nerátajú," ozrejmil nezaradený poslanec.

 



Spôsob, akým sa lídri koaličných strán a ministri „pustili do seba", považuje za dar z nebies a záchranný pás pre Fica. Podľa Valáška sa začína rysovať možnosť, že nielenže nebudú zločiny predošlých vlád vyšetrené, ale že budú nevyšetriteľné, pretože dôvera Slovákov a nadnárodných inštitúcií vo fungovanie právneho štátu na Slovensku bude nenávratne poškodená.

 

„Je najvyšší čas, aby sa koalícia spamätala a spomenula si, čo sľúbila voličom v minulých voľbách. A ak už nemá energiu ani vôľu, tak by mala dať šancu iným," uzavrel.

Vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra nepodporí ani ďalší nezaradený poslanec parlamentu a člen strany Spolu – občianska demokracia (Spolu) Miroslav Kollár.

 

„Neviem, koľko a akých skupín v bezpečnostných zložkách sa medzi sebou naťahuje a hrá hry s politikmi aj verejnosťou, ale polícia má výsledky a vyšetrovateľov treba nechať pracovať," doplnil Kollár na sociálnej sieti.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies