Maďari vyvesia vlajku hneď vedľa prezidentského paláca!

NETKY.SK • 16 Október 2014, 09:53 • 2 min
Maďari vyvesia vlajku hneď vedľa prezidentského paláca!

BRATISLAVA - Od slovenských vlajok pred Grasalkovičovým palácom, kde sídli prezident SR, to bude onedlho len niekoľko desiatok metrov k maďarskej vlajke na priečelí budovy na Štefánikovej 1.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej uvádza denník SME na druhej strane, budovu kupuje Maďarsko, ktoré tam zrejme presťahuje Maďarský inštitút, teda organizáciu, ktorá je kultúrnym strediskom. Vyplýva to z nariadenia, ktorým vláda v Budapešti celý nákup dáva do utajeného režimu.

 

Ďalšie podrobnosti o nákupe nezverejnili, keďže by to išlo "proti záujmom štátu v oblasti bezpečnosti", citoval denník. O nákupe informoval maďarský web hvg.hu. Maďarská vláda viac novinárom neprezradila. Ministerstvo zahraničných vecí v Budapešti na otázky slovenského denníka neodpovedalo.

 

Do budovy sa má presťahovať Maďarský inštitút, ktorý sídli neďaleko. Maďarská strana sa podľa informácií denníka opakovane sťažovala, že je pre nich budova na Palisádach nevyhovujúca. Dom na Štefánikovej pred začiatkom užívania potrebuje rozsiahlu rekonštrukciu, dodal denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies