Macronova strana sa stala terčom hackerského útoku

NETKY.SK • 6 Máj 2017, 08:00 • 2 min
Macronova strana sa stala terčom hackerského útoku

PARÍŽ – Terčom masívneho hackerského útoku sa stala strana francúzskeho prezidentského kandidáta Emmanuela Macrona. Strana Vpred! o tom informovala v noci nadnes v tlačovom vyhlásení. Oficiálne publikované dokumenty boli podľa strany zmiešané s falošnými.

slovakia

left justify in out

Macronova strana Vpred! uviedla, že sa stala obeťou "masívneho a koordinovaného útoku hackerov", ktorý viedol k publikovaniu interných dokumentov na sociálnych sieťach. Malo ísť o mailové adresy a účtovné listiny.

 

Hackeri podľa strany získali interné dokumenty pred niekoľkými týždňami, keď prenikli do súkromných a pracovných mailových účtov. "Tí, ktorí dokumenty zverejnili, ich zmiešali s nepravými dokumentmi, aby šírili pochybnosti a dezinformácie," tvrdí Macronovo hnutie.

 

Na druhej strana hnutie tvrdí, že dokumenty sú legálne a "len potvrdzujú, že Macronova prezidentská kampaň je v poriadku".

 

Strana Vpred! vyhlásila, že tieto útoky majú za cieľ "destabilizáciu demokracie a podobajú sa na udalosti, ktoré sa odohrali počas vlaňajších prezidentských volieb v USA" a cielene škodia hnutiu Vpred!.

 

Od polnoci platí vo Francúzsku predvolebné moratórium. Kvôli časovému posunu si však už dnes budú voliť novú hlavu štátu Francúzi v zámorských teritóriách. Väčšina z viac ako 47 miliónov voličov pôjde k urnám až v nedeľu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies