Mackenzie Dern môže byť väčšia superstar ako Ronda Rousey

NETKY.SK • 17 August 2016, 14:46 • 2 min
Mackenzie Dern môže byť väčšia superstar ako Ronda Rousey

LAS VEGAS - Bývalý šampión ľahkej váhy Benson Henderson rozpráva o mladej talentovanej Mackenzie Dernovej ako o novej vychádzajúcej hviezde ženskej MMA.

slovakia

left justify in out

Ale kto je vlastne Mackenzie Dern?

Ide o iba 23 ročnú zápasníčku ktorá mala debut v MMA tento rok v júni. Svoj prvý zápas vyhrala na body. Jej základným športom je brazilské jiu jitsu, v ktorom jej patrí čierny pás a výsledky ktoré ju posúvajú na popredné miestá v ženskom jiu jitsu. Je dvojnásobnou majsterkou sveta, vyhrala prestížne turnaje ako ADCC alebo Abhu Dhabi World Professional. Po týchto úspechoch sa mladá zápasníčka rozhodla vyskúšať sa aj v MMA.

 

Podľa Hendersona z nej môže vyrásť ešte väčšia hviezda ako z Rondy Rousey:

"Bude určite známejšia ako Ronda Rousey pred svojou osudovou prehrou. Jej postoj k trénovaniu je jednoducho úžasný. Pracuje s jedinečným nasadením, je to fantastická športovkyňa. Samozrejme ešte musí popracovať na zručnostiach týkajúcich sa MMA, ale na zemi je nezastaviteľná. Žiadna zo súperiek by proti nej nemala šancu, buď by zápas ukončila predčasne, alebo by dominovala ako aj naposledy"

 

Dernová zápasí v takzvanej slamovej váhe (Strawweight). V priebehu budúceho roku by chcela podpísať zmluvu s UFC. Základ má vynikajúci, ešte k tomu potrebuje vyhrať pár zápasov v MMA a môže to byť reálne. Samozrejme vieme, že čisto na brazilské jiu jitsu sa v dnešnej dobe nikto nemôže spoliehať, nakoľko zápasníci sú už tak komplexne pripravení, že uspejú ozaj iba tý najlepší.

 

Základy môžu byť silné, ale začiatky kariéry MMA zápasníka sú veľmi ťažké. Henderson sa vyjadril aj k tomuto:

"Výzva je v tom, aby vyrástla k tejto úlohe. Dostávaš údery, kopy, si sklamaný, dostaneš triangel alebo s kolenom na rebrá. Prežiť toto všetko je náročné, ale vidím to tak, že ona to zvládne. Má na to všetky predispozície. Jej sa to podarí. Ako sa budú zvyšovať nároky tak sa to celé bude sťažovať. Je to zakliatie ale aj požehnanie v jednom"

 

V ženské MMA sa v poslednej dobe stále skvalitňuje. Slamová váha je plná kvalitných zápasníčok. Keď sa tam podarí prebojovať aj Dernovej, tak sa fanúšikovia majú naozaj na čo tešiť. Najbližšie ju uvidíme 14. októbra na galavečeri Legacy FC 61.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies