Mačka pri zoskoku zapla nechtiac trúbu, zalarmovala hasičov!

NETKY.SK • 24 Január 2014, 09:32 • 2 min
Mačka pri zoskoku zapla nechtiac trúbu, zalarmovala hasičov!

PARDUBICE - Pes a mačka v byte v Pardubiciach na východe Čiech dokázali vo štvrtok prebudiť k činnosti integrovaný záchranný systém.

slovakia

left justify in out

Pri svojich hrách zalarmovali hasičov, políciu aj zdravotníkov. Ako prví však boli na mieste mestskí strážnici, ktorí opísali takmer neuveriteľný príbeh.

Keď sa dostali do bytu, z ktorého popod dvere vychádzal hustý dym, zistili, že začínajúci požiar od rúry na pečenie nemohol mať na svedomí nikto iný než domáci miláčikovia, uviedol dnes v článku český spravodajský portál Novinky.cz.

Strážnici v spolupráci so správcom domu vypli hlavný prívod plynu. Potom sa od neho dozvedeli, že v byte, odkiaľ vychádza dym, by nemal nikto byť, čo sa aj potvrdilo. V byte sa nachádzal len pes a mačka. "Tá zrejme spôsobila požiar, keď pri zoskakovaní z kuchynskej linky zapla tlačidlo čistiaceho programu na rúre na pečenie," opísala prípad hovorkyňa pardubických strážnikov Lenka Uskobová.

Požiar bez väčších škôd zlikvidovali, nebolo potrebné použiť ani ťažkú požiarnu techniku.

"V rúre bolo pripravené na sklenenom pekáči mäso, ktoré však pri vysokej teplote úplne zuhoľnatelo," doplnila opis poplachu hovorkyňa hasičov Pardubického kraja Vendula Horáková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies