Lyžiarsku sezónu v Oravskej Lesnej otvoria už cez víkend

NETKY.SK • 31 December 2015, 12:56 • 2 min
Lyžiarsku sezónu v Oravskej Lesnej otvoria už cez víkend

ORAVSKÁ LESNÁ – Lyžiarske stredisko Orava Snow v Oravskej Lesnej sa zaplní lyžiarmi už tento víkend, keď otvoria sezónu vďaka zlepšeným klimatickým podmienkam. Potvrdil to pre agentúru SITA riaditeľ strediska Martin Kollár.

slovakia

left justify in out

Stredisko na poľsko-slovenskom pohraničí leží v najchladnejšej doline na Slovensku. Vyhľadávajú ho lyžiari, ale aj snowboardisti. Rodiny s deťmi majú na výber široké upravené trate s dĺžkou 8,5 km a prepravnou kapacitou 4 050 osôb za hodinu.


Ceny skipasov nemenili už tretiu sezónu. Deti od šesť do 12 rokov a seniori zaplatia za celodenný lístok 13 eur, dospelí 16 eur. Deti do šesť rokov v sprievode dospelej osoby lyžujú zadarmo. V top sezóne do 10. januára budú ceny o pár eur vyššie.


Pred ôsmimi rokmi prešla Orava Snow modernizáciou. K dispozícii má lanovú dráhu, päť vlekov, dva kilometre bežeckých tratí, detskú škôlku a lyžiarsku a snowboardovú školu. Z doplnkových služieb sú to požičovňa, servis lyží a snowboardov, ski shop a veľkokapacitná reštaurácia pri sedačkovej lanovke. Na parkoviskách môže naraz zaparkovať 800 áut.


Zo severu je stredisko dostupné z troch strán. Hraničné priechody z Poľska a Českej republiky sú vzdialené len niekoľko desiatok kilometrov. Spojenie zo Žiliny je možné na trase Kysuce-Orava cez novovybudovanú cestu z Vychylovky, ktorá ústi priamo do Oravskej Lesnej. Pre českých lyžiarov sú k dispozícii vlaky komerčných prepravcov na trasách Praha-Žilina-Košice s možným prestupom v Ružomberku na autobus do Dolného Kubína a následným prestupom na smer Oravská Lesná.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies