Luxembursko zvýši dane na finančné služby v rámci koncernov

NETKY.SK • 27 December 2016, 14:44 • 2 min
Luxembursko zvýši dane na finančné služby v rámci koncernov

BRUSEL/LUXEMBURG - Luxembursko sa snaží zaplátať medzeru, ktorá veľkým koncernom umožňovala legálne daňové úniky. Podľa najnovšieho návrhu sa budú zisky z interných finančných služieb zdaňovať vyššími sadzbami. Táto zmena je výsledkom dialógu Luxemburska s Európskou komisiou a mala by začať platiť už 1. januára 2017.

slovakia

left justify in out

Európska komisárka pre hospodársku súťaž Margrethe Vestagerová opakovane kritizovala Luxembursko za lukratívne daňové úľavy pre firmy so sídlom na území veľkokniežatstva. V októbri 2015 sa zamerala na daňové úľavy pre Finance and Trade, dcérsku spoločnosť talianskeho koncernu Fiat. Ten tak dokázal od roka 2012 ušetriť až 30 miliónov eur. Podľa nových pravidiel tieto úľavy už nebudú možné.

 

Konkrétne ide o zvýšenie zdanenia ziskov z finančných služieb v rámci jedného koncernu. Brusel požaduje prísne uplatňovanie tzv.

princípu vyrovnania. To znamená, že aj v rámci interných finančných prevodov sa musia uplatňovať rovnaké ceny, aké platia pre externých obchodných partnerov - žiadne zvýhodnené podmienky, ktoré znižujú zisky a daňové zaťaženie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies