Lupičov zo Slovenska zadržali vo Viedni po prepade dôchodkyne

NETKY.SK • 7 Jún 2018, 17:09 • 2 min
Lupičov zo Slovenska zadržali vo Viedni po prepade dôchodkyne

VIEDEŇ - Vo vodách Starého Dunaja vo Viedni vypátral v noci na štvrtok policajný pes 22-ročného lupiča zo Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ten sa v krajnej núdzi po hlavu vo vode pokúšal ukryť ešte pod vodnými rastlinami, avšak neúspešne. Jeho o desať rokov staršieho krajana a komplica vypátrala posádka policajného vrtuľníka vybaveného termovíziou. Neďaleko miesta odhalenia prvého zo Slovákov ho napokon zadržali príslušníci policajného útvaru osobitého určenia. Pátranie po treťom z páchateľov pokračuje.

 

Trojica krátko pred policajnou akciou prepadla 83-ročnú seniorku pred vchodom do jej bydliska, olúpila ju a spôsobila dôchodkyni ľahké zranenia, vyplýva z informácie, ktorú vo štvrtok priniesla tlačová agentúra APA s odvolaním sa na policajné zdroje.

 

Stalo sa tak v stredu okolo 23.00 hod, keď obeť prepadu prichádzala domov, chcela otvoriť vchodové dvere, avšak traja muži ju zhodili na zem, strhli jej z krku retiazku, vytrhli kabelku a dali sa na útek.

 

Intenzívne pátranie po útočníkoch, ktoré sa rozbehlo prakticky okamžite, sťažoval charakter okolia, pobrežie Dunaja s nezriedka iba ťažko priechodným porastom. Policajný pes sa opakovane pokúšal dostať do vôd riečneho toku, až sa mu to napokon podarilo a plávajúc sa dostal až do blízkosti hľadaného.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies