Ľudí zo žilinskej bytovky na Bratislavskej ulici presťahovali do náhradného bývania

NETKY.SK • 21 November 2016, 13:00 • 2 min
Ľudí zo žilinskej bytovky na Bratislavskej ulici presťahovali do náhradného bývania

ŽILINA – Desať rodín z bytového domu na Bratislavskej ulici v Žiline, ktoré museli v utorok 18. októbra v noci evakuovať pre požiar a dočasne bývali v telocvični Základnej školy na Hollého ulici, sa presťahovalo do náhradného bývania v kontajneroch na Bratislavskej ulici. TASR o tom informoval hovorca mesta Žilina Pavol Čorba.

slovakia

left justify in out

Mesto Žilina pre nich zabezpečilo desať obytných a dva sociálne kontajnery. "Aby mohla konkrétna rodina bývať v kontajneri, musí vopred zaplatiť. Podpisuje zmluvu len na jeden mesiac. Je tam ešte podmienka, že ak bola predtým neplatičom alebo mala podlžnosti voči mestu, musí mať uzatvorený splátkový kalendár na uhrádzanie svojich dlžôb. A musí mať splatenú aj prvú splátku z tohto kalendára. Kto chce bývať, musí tieto podmienky splniť," uviedol minulý týždeň na tlačovej konferencii primátor Žiliny Igor Choma.

 

Doplnil, že mesto očakáva aj posudok statika, aby vedelo, ako ďalej naložiť s budovou na Bratislavskej ulici, ktorú poškodil požiar. "Posudok bude v tomto smere podstatný. Buď povie rekonštruovať a že sa dá bývať, alebo povie, že sa nedá bývať," dodal žilinský primátor.

 

Poslanci žilinského mestského zastupiteľstva schválili 27. októbra na mimoriadnom zasadnutí vytvorenie finančnej rezervy na krytie výdavkov spojených s mimoriadnou situáciou. "Rozhodli, že ľudí postihnutých požiarom premiestnia z telocvične do unimobuniek, čo bude stáť asi 150.000 eur. Bytový dom je po požiari v alarmujúcom stave a nie je možné ho užívať bez sanácie. Keďže obyvatelia bytového domu si tento stav spôsobili sami a nevytvárali si fond opráv, mesto nemôže pristúpiť k jeho oprave. Obyvatelia domu vytvorili voči mestu Žilina dlh 557.000 eur," uzavrel Choma.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies