Český slávik oslavuje 60 rokov, k výročiu vychádza audiokniha Slavíci

NETKY.SK • 11 November 2022, 12:00 • 2 min
Český slávik oslavuje 60 rokov, k výročiu vychádza audiokniha Slavíci

BRATISLAVA - Slavíci – Kronika československé populární hudby je názov knihy z vydavateľstva Supraphon, ktorá mapuje 60-ročnú históriu populárnej ankety Zlatý slávik, neskôr premenovanej na Český slávik. Autorom audioknihy je obľúbený moderátor Martin Hrdinka, ktorý je zároveň dlhé roky súčasťou ankety. Audioknihu tiež sám načítal. TASR o tom informovala PR manažérka Adriana Nievelt.

slovakia

left justify in out

Dalo by sa povedať, že audiokniha Slavíci je vlastne dejinami československej populárnej hudby od roku 1962 až po súčasnosť. Každá kapitola pripomína najpopulárnejších spevákov, speváčky a skupiny príslušného roka, dôležité domáce i svetové udalosti a uzatvára ju pieseň z danej doby. Audioknihu navyše zdobia ďalšie tematické a dobové pesničky. Celkový čas je viac než sedem hodín vyplnený zaujímavými príbehmi a legendárnymi piesňami. Vybrané skladby z audioknihy vychádzajú tiež samostatne na digitálnom kompilačnom albume s názvom Slavíci - Písničky ze stejnojmenné audioknihy. Titul vychádza na CD, mp3 a tiež digitálne. "Slávičia anketa oslavuje 60. narodeniny a podľa mňa je najrozsiahlejšou anketou popularity na svete. Niekto hlasoval, niekto fandil víťazom, niekto bol nešťastný z umiestenia svojho obľúbenca a iný výsledkami pohŕdal, ale všetci tú anketu poznáme. Tak som sa rozhodol zhrnúť to všetko do audioknihy Slavíci, ktorá je pohľadom do histórie nielen tejto ankety a nielen populárnej hudby," dodáva k audioknihe jej autor Martin Hrdinka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona