Ľudí v obvode Dunajská Streda voda momentálne neohrozuje

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 18:15 • 2 min
Ľudí v obvode Dunajská Streda voda momentálne neohrozuje

GABČÍKOVO - Hladina Dunaja v obvode Dunajská Streda má kulminovať v noci zo štvrtka na piatok, kedy by mala dosiahnuť výšku 930 – 980 centimetrov. Momentálne nie sú bezprostredne ohrození obyvatelia regiónu, ani ich majetok. Po rokovaní dunajskostredského krízového štábu v Gabčíkove to povedal jeho predseda Richard Kmeť.

slovakia

left justify in out

O terajšej aj predpokladanej situácii členov štábu informovali Vojtech Kontsek a Ján Stoličný zo Slovenského vodohospodárskeho podniku. Rokovania sa okrem členov štábu zúčastnili aj starostovia obcí, ktoré môže vysoká voda ohroziť.

"Prijali sme opatrenia preventívneho charakteru, napríklad o usmernení pohybu obyvateľstva, aby sme predišli ohrozeniu zdravia a životov. Toto zabezpečia starostovia spolu s políciou. Ďalšie opatrenie spočíva v príprave dostatočného množstva technických prostriedkov na elimináciu prípadných priesakov,“ skonštatoval Kmeť. Starostovia dostali informácie z Úradu práce o možnostiach využitia aktivačných pracovníkov pri protipovodňových opatreniach.

Ďalšie rokovanie krízového štábu Obvodného úradu v Dunajskej Strede bude podľa jeho predsedu zvolané operatívne podľa potreby, pravdepodobne vo štvrtok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies