Lou Vairo novým trénerom talianskej reprezentácie

NETKY.SK • 25 Október 2014, 12:31 • 2 min
Lou Vairo novým trénerom talianskej reprezentácie

MILÁNO - Novým trénerom talianskej hokejovej reprezentácie sa stal Američan Lou Vairo. Vo funkcii nahradil Toma Pokela, pod ktorého vedením skončilo národné mužstvo na tohtoročnom svetovom šampionáte v Minsku na 15. mieste a zostúpilo z elitnej kategórie. Jeho asistentmi budú Ivano Zanatta, Stefan Mair a Roberto Scelfo.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatdeväťročný Vairo, ktorý má taliansky pôvod, viedol v minulosti reprezentáciu USA (1983, 2000-03) a bol aj asistentom v klube NHL New Jersey Devils. Pracoval i ako skaut amerického tímu, ktorý na ZOH 1980 v Lake Placid senzačne zdolal vtedy suverénny tím Sovietskeho zväzu, získal zlaté medaily a vyslúžil si pomenovanie "Zázrak na ľade". V Taliansku už viedol Vairo kluby HC Fassa a Miláno Saima. Jeho hlavnou úlohou bude priviesť národný tím späť do elitnej kategórie MS. Informáciu priniesla oficiálna webstránka IIHF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies