Lorenzo tretíkrát majstrom sveta MotoGP

NETKY.SK • 8 November 2015, 14:57 • 2 min
Lorenzo tretíkrát majstrom sveta MotoGP

VALENCIA - Jorge Lorenzo sa stal po tretí raz v kariére majstrom sveta cestných motocyklov v najsilnejšej kategórii MotoGP.

slovakia

left justify in out

Španielsky jazdec na Yamahe si titul vybojoval víťazstvom na nedeľňajšom záverečnom podujatí v sezóne 2015 - domácej Veľkej cene Valencie. Rodák z Mallorcy bol šampiónom MotoGP aj v rokoch 2010 a 2012, celkovo má vo všetkých kategóriách na konte päť prvenstiev. Dva razy sa radoval aj v triede 250cc (2006, 2007).

 

Lorenzo dosiahol vo Valencii siedme víťazstvo v sezóne a jubilejné 40. v kariére v pretekoch MotoGP. Španiel bojoval o titul s legendárnym talianskym jazdcom a tímovým kolegom Valentinom Rossim. Ten štartoval pre trest z posledného 26. miesta a dokázal to vytiahnuť "len" na štvrtú priečku. Pred Valenciou mal Rossi náskok siedmich bodov, na istotu zisku titulu potreboval skončiť druhý.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies