Londýnska National Gallery pripravuje prehliadku prác Leonarda da Vinciho

NETKY.SK • 27 Júl 2010, 07:00 • 2 min
Londýnska National Gallery pripravuje prehliadku prác Leonarda da Vinciho

Londýnska National Gallery pripravuje prehliadku prác Leonarda da Vinciho - Kultúra Výstavu diel Leonarda da Vinciho pripravuje na budúci rok londýnska National Gallery. Expozíciu by mala tvoriť minimálne tretina majstrových slávnych prác, medzi ktorými v

slovakia

left justify in out

Výstavu diel Leonarda da Vinciho pripravuje na budúci rok londýnska National Gallery. Expozíciu by mala tvoriť minimálne tretina majstrových slávnych prác, medzi ktorými však bude chýbať Mona Lisa.
      Tento slávny obraz zostane aj počas londýnskej výstavy v parížskom Louvri. Naopak, v britskej metropole budú môcť návštevníci obdivovať okrem iného aj obrazy La belle Ferroniére, Madonna Litta alebo San Girolamo, ktoré poskytnú organizátorom Louvre, petrohradská Ermitáž, či Vatikánske múzeum.
      Výstava pod názvom "Leonardo da Vinci: Maliar na milánskom dvore", ktorú otvoria v novembri 2011, sa na rozdiel od iných expozícií nesústredí na vedecké, vynálezcovské a kresliarske aktivity umelca, ale skoncentruje sa výlučne na jeho maliarsku tvorbu obdobia 80. a 90. rokov 15. storočia, keď tvoril na dvore milánskeho vojvodu, mecenáša umenia Lodovica Sforzu.
      Unikátna expozícia bude v National Gallery otvorená do 5. februára 2012.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies