Londýnska Chelsea by mala získať veľkú investíciu od americkej firmy

NETKY.SK • 21 September 2023, 10:15 • 2 min
Londýnska Chelsea by mala získať veľkú investíciu od americkej firmy

LONDÝN - Anglický futbalový klub FC Chelsea je blízko k získaniu investície 500 miliónov dolárov od americkej firmy Ares Management. V tejto sume sú zahrnuté prostriedky na výstavbu nového štadióna, či rekonštrukciu Stamford Bridge.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia Chelsea sa už predtým stretli s rôznymi potenciálnymi investormi, ktorí chcú vložiť peniaze do ďalších rozvojových projektov v klube. Ares Management je investičná spoločnosť a jej poradca je bývalý riaditeľ anglického klubu Mike Forde.

 

Získané peniaze by mali byť súčasťou fondu, ktorý sa použije buď na rekonštrukciu Stamford Bridge, alebo na pomoc klubu presťahovať sa do novej arény. Investície by mali smerovať aj do zlepšenia tréningového ihriska Chelsea v Cobhame a implementácie multiklubového modelu.

 

V máji minulého roka získali kontrolu nad Chelsea podnikateľ Todd Bowley a Clearlake Capital. Odvtedy presiahli prestupové náklady klubu 1 miliardu libier. Otázka možnosti prestavby Stamford Bridge ešte nie je vyriešená, hoci Chelsea v júli kúpila kaštieľ susediaci s arénou a veľkým pozemkom od Sira Oswalda Stolla za 80 miliónov libier. Ak sa klub rozhodne presťahovať, bude si to vyžadovať súhlas Chelsea Pitch Owners, nezávislej neziskovej spoločnosti, ktorá vlastní Stamford Bridge a názov Chelsea.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ESPN Foto: Chelsea Football Club
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies