Andruskó zamotal situáciu! Proces opäť odročili

NETKY.SK • 29 September 2021, 15:19 • 2 min
Andruskó zamotal situáciu! Proces opäť odročili

BRATISLAVA - Pojednávanie v prípade Zoltána Andruskóa sa konalo naposledy koncom mája tohto roka, keď súd vypočul jedného svedka. Dnes malo byť ďalšie.

slovakia

left justify in out

Pojednávanie je odročené na január budúceho roku. "Dnešné hlavné pojednávanie v predmetnej veci bolo odročené z dôvodu náhleho vypovedania plnej moci obhajkyni obžalovaného Z. A., ktorá uvedené oznámila súdu telefonicky a následne písomne. Nový termín hlavného pojednávania je stanovený na 19. januára 2022," konkretizoval hovorca Krajského súdu (KS) v Bratislave Pavol Adamčiak.

 

img

 

Predsedníčka senátu Zuzana Bartalská oznámila, že Andruskóova obhajkyňa súdu písomne oznámila, že jej klient odstúpil od zmluvy o poskytovaní právnych služieb. Zároveň sa súdu nepodarilo predvolať posledného svedka, ktorého mala prokuratúra v úmysle vypočuť. Podľa správy polície sa totiž už niekoľko rokov nezdržuje na adrese trvalého bydliska.

 

Súvisiaci článok: Daňová kauza Zoltána Andruskóa už zrejme finišuje

Sudkyňa tiež uviedla, že Andruskó adresoval súdu niekoľko podaní vrátane žiadosti o dočasné zastavenie konania.  Súd podľa jeho slov vyzve obžalovaného na zvolenie si nového obhajcu na plnú moc, respektíve mu súd ustanoví obhajcu ex offo.

 

 

img

 

Dnešné pojednávanie sa týkalo krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu. Podľa portálu Dlžník.sk má Andruskó daňový nedoplatok presahujúci milión eur. Špecializovaný trestný súd v Pezinku odsúdil Andruskóa koncom decembra 2019 na trest 15 rokov odňatia slobody za úkladnú vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Od augusta 2019 čelil spolu s ďalšími osobami obvineniu v príprave vrážd súčasného generálneho prokurátora Maroša Žilinku, prokurátora Generálnej prokuratúry SR Petra Šufliarskeho a špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona