AKTUALIZOVANÉ FOTO+VIDEO Londýnom otriasla explózia, úrady hlásia desiatky zranených! Pravdepodobne išlo o teroristický čin

NETKY.SK • 15 September 2017, 13:01 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ FOTO+VIDEO Londýnom otriasla explózia, úrady hlásia desiatky zranených! Pravdepodobne išlo o teroristický čin

LONDÝN - Britská polícia vyšetrujúca správy o dnešnom výbuchu v súprave londýnskeho metra vychádza z predpokladu, že išlo o teroristický čin. Metropolitná polícia zároveň potvrdila, že v súprave metra došlo na stanici Parsons Green k požiaru a viacero ľudí utrpelo zranenia.

slovakia

left justify in out

Podľa policajného vyhlásenia je priskoro na potvrdenie príčiny požiaru. Tá bude predmetom vyšetrovania, ktoré prevzalo protiteroristické veliteľstvo Metropolitnej polície. Stanica je naďalej uzavretá a polícia ľuďom odporúča, aby sa tomuto miestu vyhýbali.

 

 

Polícia dostala hlásenie o "incidente" na stanici Parsons Green, ktorá sa nachádza na nadzemnej trati siete metra juhozápadne od centra britskej metropoly, o 8.20 h miestneho času (9.20 h SELČ). Na miesto vyslali početných hasičov a záchranárov. 

 

 

Po výbuchu, ktorý otriasol stanicou bolo hospitalizovaných osemnásť ľudí. Informovala o tom pred malou chvíľou londýnska záchranná služba. Žiadna zo zranených osôb podľa týchto informácií nemá vážne zranenia a nie je v ohrození života.

Londýnska polícia potvrdila, že výbuch bol teroristickým útokom. Viac informácií zatiaľ úrady neposkytli, pomerne kusé informácie britských médií pochádzajú zatiaľ skôr od priamych svedkov udalostí. Jeden zo svedkov napríklad britským médiám povedal, že na zemi videl viacero ľudí, nevie však, či boli mŕtvi alebo zranení.

 

Ako dodal, podľa neho šlo o menší výbuch, ktorý samotný nikoho nezranil, problémy však podľa neho spôsobila následná panika. Všetci ľudia sa krátko po výbuchu podľa neho pokúšali utiecť.

 

img

Televízia Sky News priniesla svedectvo ďalšieho priameho svedka, ktorý hovorí, že k výbuchu došlo v jednom z vozňov súpravy metra krátko po ôsmej hodine rannej, teda v čase rannej dopravnej špičky. Vo vozni bolo podľa neho aj veľa školákov, na ktorých dospelí v snahe zachrániť si život podľa neho nebrali priveľký ohľad.

Stanica metra Parsons Green, ktorá sa nachádza na juhozápade Londýna, je uzatvorená, cestujúcim v jej okolí odporúčajú využiť iný spôsob dopravy.

 

Zábery zo vzduchu neskôr podľa agentúry AP ukázali, ako záchranári vedú cestujúcich po trati preč od vlaku. Britská premiérka Theresa Mayová zvolala zasadnutie vládneho krízového štábu Cobra. Podľa oznámenia svojej kancelárie dostáva pravidelné aktualizované informácie o prípade.

 

Na sociálnych médiách sa objavila fotografia bieleho vedra, v ktorom mala údajne nastať explózia. Z vedra viseli drôty a taška zo supermarketu, v ktorej sa nachádzalo, horela. Polícia pravosť fotografie dosiaľ nepotvrdila.

 

Na internete sa rozšírila aj správy, podľa ktorých policajti na mieste činu hovoril o možnej druhej náloži, ktorú je potrebné zneškodniť. Oficiálne miesta to nepotvrdili, čo platí aj o tvrdení, že polícia pátra po mužovi s nožom, píše agentúra DPA.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies