Loebov vydarený návrat, po prvom dni je na čele Rely Monte Carlo

NETKY.SK • 23 Január 2015, 09:51 • 2 min
Loebov vydarený návrat, po prvom dni je na čele Rely Monte Carlo

MONTE CARLO - Francúzsky jazdec Sebastien Loeb sa po 15-mesačnej pauze vrátil vo veľkom štýle. Deväťnásobný majster sveta je po prvom dni lídrom klasifikácie 83. ročníka Rely Monte Carlo, úvodného podujatia seriálu MS.

slovakia

left justify in out

V nižšej kategórii WRC2 je Slovák Martin Koči s Lukášom Kostkom priebežne druhý.
      

Po dvoch z 15 rýchlostných skúšok má Loeb na svojom Citroëne náskok 13,3 sekundy na krajana, vlaňajšieho víťaza a obhajcu titulu majstra sveta Sebastiena Ogiera na VW Polo R WRC. "Bolo to dnes nesmierne náročné, ľad bol všade. Ale zvolili sme dobré pneumatiky a s časom som spokojný," povedal pre agentúru AP Loeb, ktorý v Monte Carlo triumfoval celkovo sedemkrát a v roku 2012 oznámil koniec kariéry v rely. Loeb neplánuje absolvovať kompletný program seriálu MS. Tretí so stratou 36,1 s je vicemajster sveta Fín Jari-Matti Latvala na Volkswagene. 
      

Úspešne vstúpil do Rely Monte Carlo slovenský reprezentant Koči z košického tímu Styllex motorsport. Bronzový juniorský majster sveta absolvuje premiéru s pohonom všetkých štyroch kolies na tratiach svetového šampionátu s automobilom Ford Fiesta z dielne českého tímu H-racing. V prvej rýchlostnej skúške boli Koči s Kostkom tretí, v cieli prvej etapy už im ale patrilo časom 32:32,9 druhé miesto celkového hodnotenia WRC2 a pätnáste miesto v absolútnej klasifikácii.

      

Rely Monte Carlo - poradie po 1. dni: 1. Sebastien Loeb (Fr./Citroën) 30:08,2 min, 2. Sebastien Ogier (Fr./Volkswagen) +13,3, 3. Jari-Matti Latvala (Fín./Volkswagen) +36,1, 4. Ott Tänak (Est./Ford) +38,6, 5. Elfyn Evans (V.Brit./Ford) +47,4, 6. Kris Meeke (V.Brit./Citroën) +59,8



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies