LM: UEFA zatvorila Bayernu divácky sektor za hanlivé transparenty

NETKY.SK • 24 Marec 2014, 14:03 • 2 min
LM: UEFA zatvorila Bayernu divácky sektor za hanlivé transparenty

NYON - Európska futbalová únia (UEFA) potrestala nemecký Bayern Mníchov za hanlivý transparent v zápase Ligy majstrov 2013/2014 s Arsenalom Londýn.

slovakia

left justify in out

Do jedného diváckeho sektoru tak nebudú mať jeho fanúšikovia prístup v domácom stretnutí štvrťfinále LM s Manchestrom United, informovala agentúra Reuters.
     

Na incident upozornila organizácia Futbal proti rasizmu v Európe (FARE). Na transparente bola karikatúra nemeckého reprezentanta v službách Arsenalu Mesuta Özila. Pod jeho zobrazením bol umiestnený homofóbny slogan "Homosexuálni kanonieri". "Kanonieri" je prezývka, ktorú majú hráči londýnskeho klubu.
     

Sektor zostane zatvorený v štvrťfinálovej odvete v Allianz Arene 9. apríla. UEFA tiež potrestala úradujúceho európskeho šampióna pokutou 10.000 eur, keďže mu "spočítala" aj ďalší nevhodný transparent s politickým sloganom "Nie pre rasizmus, áno pre Kosovo". Ten zachytili televízne kamery a podľa paragrafu 16 pravidiel UEFA sú transparenty s politickou tematikou zakázané a za ich umiestnenie sú zodpovední organizátori domáceho klubu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies