LM: Škrtel s Liverpoolom aj proti Realu Madrid

NETKY.SK • 28 August 2014, 18:55 • 2 min
LM: Škrtel s Liverpoolom aj proti Realu Madrid

MONAKO - Slovenský futbalový reprezentant Martin Škrtel si v drese FC Liverpool zahrá v B-skupine hlavnej fázy Ligy majstrov 2014/2015 proti obhajcovi trofeje Realu Madrid, FC Bazilej a Ludogorcu Razgrad.

slovakia

left justify in out

Rozhodol o tom štvrtkový podvečerný žreb v auditóriu Grimaldi Forum v Monaku. V zrejme najťažšej E-skupine sa stretnú Bayern Mníchov, Manchester City, CSKA Moskva a AS Rím. Lós zaradil do A-skupiny aj štyroch majstrov svojich krajín - Atlético Madrid, Juventus Turín, Olympiakos Pireus a Malmö FF. 

 

Zaujímavé bude dianie aj v F-skupine, kde si zmerajú sily FC Barcelona, Paríž St. Germain a APOEL Nikózia. Zenit Petrohrad, kde pôsobí aj slovenský obrancaTomáš Hubočan, dostal do C-skupiny za súperov Benficu Lisabon, Bayer Leverkusen a AS Monaco. Dvadsaťosemročný Žilinčan je však podľa viacerých ruských zdrojov na odchode z klubu a nie je isté, či sa predstaví v skupinovej fáze LM 2014/2015. Slovensko nemá v skupinovej fáze klubového zástupcu. 

 

V ôsmich štvorčlenných skupinách sa predstaví 32 mužstiev. Jesenná fáza je rozdelená do šiestich kôl (16. a 17. septembra, 30. septembra a 1. októbra, 21. a 22. októbra, 4. a 5. novembra, 25. a 26. novembra, 9. a 10. decembra). Prvé dve mužstvá z jednotlivých skupín postúpia do jarného osemfinále (prvé zápasy: 17. a 18. februára, resp. 24. a 25. februára, odvety: 10. a 11. marca, resp. 17. a 18. marca), ktorého žreb je na programe 15. decembra 2014. Tímy z tretích priečok budú pokračovať v Európskej lige. Žreb štvrťfinálovej fázy LM sa uskutoční 20. marca. Štvrťfinále Ligy majstrov je na programe 14. - 15. apríla a 21. - 22. apríla. Žreb semifinále, na ktoré sa fanúšikovia môžu tešiť 5. a 6. mája, resp. 12. a 13. mája, sa uskutoční 24. apríla.

Finále LM 2013/2014 je na programe 6. júna budúceho roka na Olympijskom štadióne v Berlíne. 

 

Škrtel o žrebe: Mohlo to byť horšie, ale aj lepšie

Slovenského stopéra v službách FC Liverpool Martina Škrtela v princípe potešil výsledok štvrtkového monackého žrebu skupinovej časti futbalovej Ligy majstrov 2014/2015, ktorý anglickému klubu prisúdil B-skupinu a v nej súboje so španielskym obhajcom trofeje Realom Madrid, ďalej švajčiarskym FC Bazilej a bulharským Ludogorcom Razgrad.

"Mohlo to dopadnúť horšie, ale aj lepšie... Pravdupovediac, Real som si želal. Hrať proti tomuto najväčšiemu favoritovi na opätovné celkové víťazstvo je pre každé mužstvo česť, už teraz sa teším na tie súboje," povedal 29-ročný obranca Škrtel pre agentúru SITA. 

"The Reds" prognosticky sú hlavnými ašpirantami na druhú miestenku do vyraďovacej fázy. "Veríme si a urobíme pre to všetko, hoci protivníkov neradno prípadne podceniť. Bazilej v minulosti neraz potrápil tímy so zvučnejším renomé od neho. Razgrad je papierovo najslabší z tejto skupiny, ale zároveň ako najväčšia neznáma určite bude nepríjemný. Musí mať svoju kvalitu, keď sa prebil do základnej fázy," dodal Škrtel. 

Päťnásobný európsky klubový šampión Liverpool (naposledy sezóna 2004/2005) sa vracia do LM po piatich rokoch. V predchádzajúcej sezóne úplne absentoval na kontinentálnej scéne. V súťažnom ročníku 2012/2013 stroskotal v Európskej lige v 1/16-finále na Zenite Petrohrad, v ktorom Škrtel kedysi pôsobil. 



Štvrtkový žreb skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 v Monaku: 
A-skupina: Atlético Madrid (Šp.), Juventus Turín (Tal.), Olympiakos Pireus (Gréc.), Malmö FF (Švéd.) 
B-skupina: Real Madrid (Šp.), FC Bazilej (Švaj.), FC Liverpool (Angl.), Ludogorec Razgrad (Bul.) 
C-skupina: Benfica Lisabon (Portug.), Zenit Petrohrad (Rus.), Bayer Leverkusen (Nem.), AS Monaco (Fr.) 
D-skupina: Arsenal Londýn (Angl.), Borussia Dortmund (Nem.), Galatasaray Istanbul (Tur.), Anderlecht Brusel (Belg.) 
E-skupina: Bayern Mníchov (Nem.), Manchester City (Angl.), CSKA Moskva (Rus.), AS Rím (Tal.) 
F-skupina: FC Barcelona (Šp.), Paríž St. Germain (Fr.), Ajax Amsterdam (Hol.), APOEL Nikózia (Cyp.) 
G-skupina: FC Chelsea (Angl.), Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.), Sporting Lisabon (Portug.), NK Maribor (Slovin.) 
H-skupina: FC Porto (Portug.), Šachtar Doneck (Ukr.), Athletic Bilbao (Šp.), BATE Borisov (Biel.) 

Zloženie košov pred štvrtkovým žrebom skupinovej fázy futbalovej Ligy majstrov 2014/2015 na základe koeficientu jednotlivých tímov: 
Kôš č. 1: Real Madrid (Šp.), FC Barcelona (Šp.), Bayern Mníchov (Nem.), FC Chelsea (Angl.), Benfica Lisabon (Portug.), Atlético Madrid (Šp.), Arsenal Londýn (Angl.), FC Porto (Portug.) 
Kôš č. 2: Schalke 04 Gelsenkirchen (Nem.), Borussia Dortmund (Nem.), Juventus Turín (Tal.), Paríž St. Germain (Fr.), Šachtar Doneck (Ukr.), FC Bazilej (Švaj.), Zenit Petrohrad (Rus.), Manchester City (Angl.) 
Kôš č. 3: Bayer Leverkusen (Nem.), Olympiakos Pireus (Gréc.), CSKA Moskva (Rus.), Ajax Amsterdam (Hol.), FC Liverpool (Angl.), Sporting Lisabon (Portug.), Galatasaray Istanbul (Tur.), Athletic Bilbao (Šp.) 
Kôš č. 4: Anderlecht Brusel (Belg.), AS Rím (Tal.), APOEL Nikózia (Cyp.), BATE Borisov (Biel.), Ludogorec Razgrad (Bul.), NK Maribor (Slovin.), AS Monaco (Fr.), Malmö FF (Švéd.) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies