LM: Na tri góly Ronalda odpovedal Messi 24. hetrikom v drese Barcelony

NETKY.SK • 19 September 2013, 09:41 • 2 min
LM: Na tri góly Ronalda odpovedal Messi 24. hetrikom v drese Barcelony

BARCELONA - Argentínsky futbalista Lionel Messi prispel v stredu 24. hetrikom v drese FC Barcelony k víťazstvu katalánskeho tímu v zápase H-skupiny Ligy majstrov 2013/2014 nad Ajaxom Amsterdam (4:0). Juhoamerický krídelník sa stal vôbec prvým hráčom, ktorý dal tri góly v štyroch rôznych stretnutiach Ligy majstrov.

slovakia

left justify in out

Messi tak na diaľku odpovedal na výzvu Cristiana Ronalda, ktorý o deň skôr zaznamenal hetrik pri víťazstve Realu Madrid na pôde Galatasarayu Istanbul (6:1). Portugalčan potreboval na skompletizovanie troch gólov necelú polhodinu, Messi sa tešil z hetriku vďaka jeho smrteľnej ľavačke po 53 minútach.

"Niekedy musíte hrať na rýchle protiútoky, tak ako sme hrali my dnes večer. Čím viac taktických variant máte, tým lepšie. Je skvelé, že sme začali víťazstvom, pretože všetky skupiny v skupinovej fáze sú náročné," povedal argentínsky klenot. Dvadsaťšesťročný Messi tak dal v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži celkovo už 62 gólov, čo je len o deväť menej ako má na konte španielsky líder Raul Gonzalez (71). Dvadsaťosemročný Cristiano Ronaldo sa zatiaľ zastavil na méte 54 presných zásahov. "Tréneri, ktorí prídu do tejto šatne, rozprávajú o tom, že ich niečím Messi vždy prekvapil. Ja som ďalší z tejto kategórie trénerov," povedal tréner Barcelony Gerardo Martino, ktorému v utorok zomrel otec a tak sa pred zápasom s Ajaxom na štadióna Nou Camp držala minúta ticha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies