LM: Kolaps českých klubov, Sparta ani Plzeň nevyužili výhodu

NETKY.SK • 6 August 2015, 08:32 • 2 min
LM: Kolaps českých klubov, Sparta ani Plzeň nevyužili výhodu

PRAHA/PLZEŇ - Česko po stredajších odvetných dueloch 3. predkola futbalovej Ligy majstrov nemá v európskom pohári číslo jeden ani jedného zástupcu. Majstrovská Viktoria Plzeň aj vicemajstrovská Sparta Praha nezvládli svoje merania síl a napriek výhodnej pozícii pred odvetnými zápasmi sa rozlúčili so súťažou.

slovakia

left justify in out

Viktoria Plzeň v bránke so slovenskou reprezentačnou jednotkou Matúšom Kozáčikom podľahla na vlastnom trávniku izraelskému tímu Maccabi Tel Aviv 0:2. Domáceho trénera Miroslava Koubeka po stretnutí najviac mrzel spôsob, akým jeho zverenci premrhali náskok 2:1 z prvého zápasu u súpera. "Nehrali sme tak, ako sme si predstavovali. Som sklamaný z výkonu mužstva, hrali sme až príliš na istotu a spoliehali sa na to, že ubránime náskok z prvého zápasu. V útočnej fáze sme nemali nakopávať lopty, viac sme mali kombinovať. V prvom polčase sme hrali zodpovedne, ale príliš dlho sme držali loptu v strede poľa. Niektoré prihrávky boli úplne zbytočné a podľa mňa navyše. Takto sme nemohli súpera prekvapiť. Volili sme jednoduchšie riešenie a radšej sledovali časomer," cituje portál isport.cz slová plzenského kouča, ktorého sklamala aj hra niektorých hráčov, ktorí by mali byť vzhľadom na svoje skúsenosti ťahúňmi mužstva.


"Keď som si inkasované góly pozrel ešte raz, bol som zhrozený, že boli také lacné. Pred pokutovým kopom urobil Limberský hlúpy zákrok zozadu, následne náš stopér nepokryl súperovho hráča. Mrzí ma, že to napokon takto dopadlo," doplnil Koubek. Momentom stretnutia bol spomenutý penaltový zákrok reprezentanta Limberského v 75. min na hosťujúceho Zahaviho, ktorý sa nakoniec s dvoma gólmi stal hrdinom Maccabi.


"Vypadli sme z Ligy majstrov. Celý rok sme sa snažili vyhrať domáci titul hlavne pre to, aby sme sa dostali do skupinovej fázy LM. Sedemdesiat minút sme dobre bránili. Hoci sme neboli aktívni smerom dopredu, súpera sme nepustili do výraznejšej šance. Je to najväčšie sklamanie mojej kariéry," skonštatoval po stretnutí David Limberský.


Zvyšní Slováci z Plzne Michal Ďuriš aj Patrik Hrošovský začali stretnutie na lavičke náhradníkov. Ďuriš prišiel na trávnik v 58. min, druhý menovaný do duelu nezasiahol.

Pražská Sparta mala výborne rozohraný duel proti CSKA Moskva, po šestnástich minútach viedla 2:0, ale ani to jej nestačilo na preskočenie ruskej prekážky. Dva góly Nigérijčana Ahmeda Musu a presný zásah Alana Dzagojeva znamenali zvrat v stretnutí a víťazstvo hostí 3:2, ktorí v súčte s výsledkom prvého zápasu (2:2) postúpili do play-off LM. Sparta neúčinkovala v skupinovej fáze LM od sezóny 2005/2006. "Začali sme výborne. Hrali sme presne tak, ako sme chceli, priamočiaro dopredu. Posledných 15 minút prvého polčasu sme však úplne vypadli z tempa a dovolili súperovi znížiť. Neskôr prišlo vyrovnanie po ďalších niekoľkých chybách na našej strane. Musím však uznať, že súper nás donútil ich urobiť," povedal sparťanský kouč Zdeněk Ščasný, ktorý mal po stretnutí ťažké srdce na hlavného rozhodcu Paola Mazzoleniho z Talianska. Ten v 64. min vylúčil domáceho tvorcu hry Mareka Matějovského a v priebehu duelu neodpískal pokutový kop po zákroku na kanoniera Davida Lafatu. "Nezapískal jasnú jedenástku a podľa ľudí, ktorí videli zákrok Matějovského v televízii, náš hráč zasiahol loptu. Rozhodca zásadným spôsobom ovplyvnil stretnutie. Z môjho pohľadu bol tragický," doplnil podľa isport.cz Ščasný. V podobnom duchu sa niesli aj pozápasové vyjadrenie aktérov duelu z tábora Sparty. "Vylúčenie bolo nezmyselné. Naozaj neviem, čo na to povedať. Po faule na Davida (Lafatu, pozn.) sme mali kopať pokutový kop. Ďalej do však nehodlám komentovať," povedal stredopoliar Martin Frýdek, na ktorého nadviazal Bořek Dočkal: "Po zápase som sa opýtal rozhodcu, či ide domov s dobrým pocitom. Odpovedal mi ´áno´." "Nechcem sa vyhovárať. Šancí sme mali dosť a góly, aké sme inkasovali, by sme púšťať nemali," snažil sa zhodnotiť dianie na trávniku Ladislav Krejčí. Slovenský legionár v službách tímu z Letnej Michal Breznaník sa nedostal na zápasovú súpisku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies