LM: Barcelona udržala 7-ročnú tradíciu postupu z 1. miesta

NETKY.SK • 11 December 2014, 09:59 • 2 min
LM: Barcelona udržala 7-ročnú tradíciu postupu z 1. miesta

BARCELONA - Futbalisti FC Barcelona zdolali v stredajšom stretnutí F-skupiny Ligy majstrov Paríž St. Germain 3:1 a pripravili svojmu francúzskemu súperovi prvú prehru v súťažnom zápase v sezóne.

slovakia

left justify in out

Katalánci sa stali vďaka trom bodom z Camp Nou víťazmi základnej skupiny. Do vyraďovacej časti Ligy majstrov vstupujú pravidelne z prvého miesta od roku 2007. O ich dlhodobo vysokej výkonnosti svedčí fakt, že zatiaľ naposledy nevyhrali základnú skupinu v ročníku 2006/2007. Odvtedy sú pri žrebe osemfinále stále nasadeným tímom.

 

"Som spokojný s tým, ako sme odohrali tento zápas, ale aj celkovo túto skupinu. Neviem, koho si želám alebo neželám za súpera do vyraďovacej fázy. Viem však, že viacerí si rozhodne neželajú nás," uviedol na pozápasovej tlačovke tréner FCB Luis Enrique. 

 

Lionel Messi a Neymar skórovali už v prvom polčase a Luis Suárez pridal v 77. min tretí gól. Messiho gól padol iba štyri minúty po tom, čo bývalý hráč Barcelony Zlatan Ibrahimovič v 15. min otvoril skóre a PSG viedol. Napokon však prehral prvý raz po 17 zápasoch v domácej ligovej súťaži a šiestich na európskej scéne. "Dovolím si tvrdiť, že zápas sme mali od začiatku pod kontrolou, a to aj vtedy, keď súper strelil prvý gól. Dôležité bolo, že potom sa presadili naši najlepší hráči, práve oni uštedrili Parížanom rozhodujúce údery," doplnil Luis Enrique. 

 

Barcelone zabrali v útoku juhoamerické hviezdy. Argentínčan Messi strelil svoj rekordný 75. gól v Lige majstrov, celkovo ich dal v európskych súťažiach 76 a vyrovnal doterajší rekord Raúla. Brazílčan Neymar sa presadil krásnou strelou k žrdi, keď napriahol približne tri metre pred hranicou šestnástky. Loptu dokázal skvele umiestniť a brankár Sirigu bol bez šance. Gól strelil aj uruguajský útočník Luis Suárez. "Výrazne sme sa zlepšili po tímovej stránke ako mužstvo. Je veľmi dôležité, že sme postúpili z prvého miesta a odvetu osemfinále budeme hrať na domácom trávniku. Šanca na postup je v tomto prípade väčšia," myslí si Luis Suárez. 

 

"Otočili sme zápas z 0:1 na 3:1 a predviedli naozaj výborný výkon. Inak by sme ani neuspeli, keďže Parížania majú výborné mužstvo," pridal názor stredopoliar FCB Andrés Iniesta. 

 

Tréner PSG Laurent Blanc sa posťažoval na nepremenené šance. "Myslím si, že v prvom polčase sme mali viac šancí ako Barcelona. Chýbala nám však kvalita vpredu najmä vtedy, keď sme mohli vyrovnať na 2:2." Švédsky kanonier PSG Zlatan Ibrahimovič pomenoval príčiny prehry pre server UEFA takto: "Keď hráte na Camp Nou proti Barcelone, musíte počet svojich chýb zredukovať na minimum. Nám sa to nepodarilo. Navyše, nepremenili sme šance a potom prišiel domáci trest." 

(SITA, ds;pp;mj),201412110038



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies