LM: Barca s Atléticom nerozhodne, Camp Nou šokoval Diegov gól

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 09:55 • 2 min
LM: Barca s Atléticom nerozhodne, Camp Nou šokoval Diegov gól

BARCELONA - Medzi FC Barcelona a Atléticom Madrid je to vyrovnané nielen v boji o španielsky majstrovský futbalový titul, ale aj vo štvrťfinálovom meraní síl Ligy majstrov. V utorkovom prvom dueli sa na Camp Nou zrodila remíza 1:1, domáci "blaugranas" museli doťahovať jednogólové manko.

slovakia

left justify in out

Po bezgólovom prvom polčase otvoril skóre v 56. min Brazílčan v drese hostí Diego Ribas da Cunha exportnou strelou asi z 25 m do ľavého horného rohu bránky Josého Manuela Pinta. O pätnásť minút vyrovnal na konečných 1:1 Diegov krajan Neymar, keď po vysunutí z ľavej strany obstrelil gólmana hostí. 

 

"Som hrdý na to, ako sme hrali. Ak budeme v tomto pokračovať, máme šancu na úspech. Do každého zápasu ideme s cieľom zvíťaziť, o to isté sa budeme pokúšať aj v odvete v Madride. Po inkasovanom góle ste mohli vidieť to najlepšie v podaní Barcelony. Hrali sme ako jeden tím a s veľkou intenzitou. Je to vyrovnané. Neviem, či faktor domáceho prostredia hrá v tomto dvojzápase nejakú rolu," citoval portál uefa.com trénera Barcelony Gerarda Martina. 

 

Atlético Madrid má šancu si zahrať v semifinále Ligy šampiónov po 40 rokoch, naposledy sa mu to podarilo v sezóne 1973/1974, keď sa prebojoval až do finále vtedajšieho Európskeho pohára majstrov, kde stroskotal na mníchovskom Bayerne. "Som veľmi šťastný za Diega a jeho dnešný gól. Potreboval to. Na ihrisko prišiel vo veľmi dôležitom momente. Pre naše mužstvo bude odteraz až do konca sezóny základným kameňom. Diego Costa nechcel striedať, uvidíme, ako na tom bude. Dúfame, že dobre. Hrali sme proti veľkému rivalovi. Máme tím s obrovským srdcom a som veľmi rád, že sme dokázali vzdorovať Barcelone. Z taktického hľadiska to bol krásny súboj," uviedol kouč Atlética Diego Simeone. 

 

Odveta na štadióne Vicenteho Calderóna je na programe v stredu 9. apríla. Hosťom v nej bude určite chýbať stopér Gerard Piqué, ktorý utrpel vlásočnicovú zlomeninu pravého bedra a nezahrá si štyri týždne. Z domáceho výberu je otázny štart Diega Costu, ktorý má problémy so zadným stehenným svalom. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies