LM: Akinfejev bez čistého konta už 10 rokov a 40 zápasov

NETKY.SK • 19 Október 2016, 12:28 • 2 min
LM: Akinfejev bez čistého konta už 10 rokov a 40 zápasov

MOSKVA - Čakanie ruského futbalového brankára Igora Akinfejeva na čisté konto v Lige majstrov sa zaokrúhli na desať rokov.

slovakia

left justify in out

Gólman CSKA Moskva naposledy v kontinentálnom pohári číslo jeden ani raz neinkasoval ešte 1. novembra 2006, keď ho neprekonali strelci Arsenalu Londýn (0:0). Odvtedy odchytal 40 duelov, v každom z nich pustil za svoj chrbát minimálne jeden strelecký pokus.


Túto negatívnu štatistiku neprelomil ani v utorňajšom dueli E-skupiny proti AS Monako (1:1). Tesne pred koncom v 87. min musel loviť loptu zo svojej siete po zásahu Bernarda Silvu. Najbližšie sa "armejci" v Lige majstrov 2. novembra opäť stretnú s monackým klubom, Akinfejevova kliatba sa tak môže skončiť na hodnote 10 rokov a jeden deň. "Bolelo ma, keď som v tejto súťaži inkasovali prvýkrát, ale teraz sa o takéto štatistiky nestarám. Aj keby som si v Lige majstrov neudržal čisté konto v 100 stretnutiach po sebe, je to moja vec," vyhlásil Akinfejev podľa oficiálnej stránky Európskej futbalovej únie (UEFA). "Posledné, čo nás zaujíma, že počet gólov, ktoré Akinfejev pustí. Ak vyhráme hoci aj 10:9, nebude nám to vadiť," nadviazal kouč CSKA Leonid Sluckij.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies