Lipšic: Slovenskú spravodlivosť symbolizuje Harabinov bozk s Ficom

NETKY.SK • 5 September 2013, 15:33 • 2 min
Lipšic: Slovenskú spravodlivosť symbolizuje Harabinov bozk s Ficom

BRATISLAVA – V súčasnosti slovenskú spravodlivosť symbolizuje podľa nezaradeného poslanca NR SR Daniela Lipšica bozk Roberta Fica a Štefana Hrabina. Ako povedal dnes pred novinármi, tento bozk je smrteľným bozkom pre elementárnu spravodlivosť, pre vymožiteľnosť práva a slovenskú ekonomiku, pretože stav justície ovplyvňuje aj pracovné miesta a ekonomiku.

slovakia

left justify in out

„Pokiaľ toto smrteľné objatie bude symbolizovať slovenskú spravodlivosť, aj mnohí sudcovia si budú dovoľovať to, čoho príkladom je rozhodnutie súdu v Prešove,“ povedal v reakcii na rozhodnutie senátu krajského súdu v Prešove v kauze Bakiho Sadikiho.

Lipšic upozornil, že podľa Trestného poriadku konanie proti ušlému je možné viesť vtedy, ak sa niekto vyhýba konaniu pobytom v cudzine alebo tým, že sa skrýva. „Na Slovensku okrem niekoľkých sudcov nikto nepochybuje, že Sadiki sa vyhýbal stíhaniu a skrýval sa v cudzine. Je ťažko uveriteľné, žeby Sadiki išiel do Kosova, aby spoznával prírodné krásy alebo miestnu kuchyňu. Že niekoľko rokov nebol na Slovensku, nevedel o svojom trestnom stíhaní a odsúdení, nebol v kontakte so svojou rodinou a chodil po svete na duchovné cvičenia je absurdné,“ vyhlásil Lipšic.

Krajský súd v Prešove na neverejnom zasadnutí v utorok 3. septembra zrušil rozhodnutie Okresného súdu Prešov vo veci obnovy procesu Bakiho S., pretože okresný súd použil nesprávne procesné ustanovenie. Zároveň rozhodol tak, že zrušil pôvodný právoplatný rozsudok v tejto veci a Okresný súd Prešov bude pokračovať v konaní na podklade pôvodnej obžaloby, čo znamená, že proces s Bakim S. sa zopakuje tentoraz v jeho prítomnosti. Obžalovaného Bakiho S. vzal súd do väzby pre dôvodnú obavu, že obžalovaný ujde alebo sa bude skrývať. Agentúre SITA to dnes potvrdil hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Ako prvý na to upozornil portál sme.sk. Bakiho S. zadržali v kosovskom Gnjilane v októbri minulého roka. O obnovenie procesu požiadal preto, že bol odsúdený za drogovú činnosť v jeho neprítomnosti. Okresný súd v Prešove ho odsúdil na 22-ročný nepodmienečný trest, ktorý mu v októbri 2011 potvrdil aj odvolací Krajský súd v Prešove. Jeho spoluobžalovaní Juraj Jambrich a Ján Cibula dostali po 15 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies