Lipšic: Mnohé projekty tretieho sektora môžu byť ohrozené

NETKY.SK • 30 Október 2014, 12:43 • 2 min
Lipšic: Mnohé projekty tretieho sektora môžu byť ohrozené

BRATISLAVA – Mnohé projekty tretieho sektora môžu byť podľa predsedu NOVA Daniela Lipšica od roku 2016 výrazne obmedzené. Hrozí to po tom, čo parlament neodsúhlasil Lipšicov pozmeňujúci návrh k novele zákona o dani z príjmov, na zachovanie daňovej asignácie právnických osôb na úrovni 1,5 percenta.

slovakia

left justify in out

Podľa neho to bude výpadok približne osem miliónov eur pre rok 2016, odkedy má znížená asignácia platiť. „Mnohé skvelé aktivity, ktoré tretí sektor vykonáva, ako sú vzdelávacie, charitatívne, kultúrne či športové projekty budú vo výraznej miere obmedzené,“ vyhlásil Lipšic s tým, že nadšenci nebudú môcť robiť to, čo štát nevie alebo nechce robiť.

 

Pokles asignácie mal byť kompenzovaný inými mechanizmami, ktoré by mali motivovať podnikateľský sektor sponzorovať neziskové aktivity. „Systém asignácie nie je zlá vec. Umožňuje jednotlivcom a firmám povedať, kam malá časť dane pôjde,“ konštatoval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies