Líder Hamasu vyzval Palestínčanov k vzbure za Jeruzalem

NETKY.SK • 7 December 2017, 11:22 • 2 min
Líder Hamasu vyzval Palestínčanov k vzbure za Jeruzalem

GAZA - Za "vyhlásenie vojny" označil jeden z lídrov palestínskeho fundamentalistického hnutia Hamas Ismáíl Haníja rozhodnutie prezidenta USA Donalda Trumpa uznať Jeruzalem za hlavné mesto Izraela.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA s tým, že Haníja zároveň vyzval Palestínčanov na nové povstanie. Nové palestínske povstanie, tzv. intifáda, by sa podľa Haníju mala začať v piatok.

 

"Vyhlasujeme, že Jeruzalem je jednotný, nie východný alebo západný, a ostane hlavným mestom Palestíny, celej Palestíny," povedal Haníja vo svojom vyhlásení poskytnutom v pásme Gazy.

 

Americký prezident Donald Trump v stredu v Bielom dome povedal, že USA uznávajú Jeruzalem ako hlavné mesto Izraela. Zároveň vydal pokyn rezortu diplomacie, aby začal s prípravami procesu presťahovania amerického veľvyslanectva z Tel Avivu do Jeruzalema. Palestínčania žiadajú, aby bol hlavným mestom ich budúceho štátu východný Jeruzalem, obsadený Izraelom v roku 1967.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies