Licenčná rada pokutovala TV JOJ za ochranu maloletých

NETKY.SK • 17 December 2013, 16:53 • 2 min
 Licenčná rada pokutovala TV JOJ za ochranu maloletých

BRATISLAVA - RVR na dnešnom zasadnutí rozhodla aj o nefinančných sankciách

slovakia

left justify in out

Licenčná rada dnes pokutovala televíziu JOJ trikrát. Za porušenie ochrany maloletých jej spolu dala pokuty 13 200 eur. Ako agentúru SITA informoval riaditeľ Kancelárie Rady pre vysielanie a retransmisiu (RVR) Ľuboš Kukliš, rada dala vysielateľovi televízie JOJ, spoločnosti Mac TV, s.r.o. pokutu 10 tisíc eur za porušenie zákonnej ochrany maloletých 5. augusta o 22:56 v premiére a 10. augusta o 11:14 v repríze odvysielaním reality šou Slnko, seno, slanina označený ako nevhodný pre maloletých do 12 rokov, hoci mal byť označený logom s vyššou vekovou hranicou. Rada dala túto pokutu aj preto, lebo TV JOJ odvysielala 5. augusta od 23:00 do 00:00 reklamné šoty dlhšie ako je povolených 12 minút.

JOJ dostala od licenčnej rady ďalej pokutu 2 500 eur za porušenie zákonnej ochrany maloletých 16. júla 2013 o 20:31 odvysielaním programu Slnko, seno, slanina, ktorý označil ako nevhodný pre maloletých do 12 rokov. V poradí tretiu pokutu 700 eur dala RVR vysielateľovi Mac TV, s.r.o. za programovú službu JOJ tiež za porušenie ochrany maloletých. Televízia totiž 9. júla odvysielala v programe Noviny príspevok informujúci o obsahu programu Šport, v ktorom boli aj zábery zo surovej čelnej zrážky dvoch koní a televízia pred ne nezaradila upozornenie, že nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov. 

Pokutu 700 eur dostal od RVR aj vysielateľ Televízie Nováky - Benet, s.r.o. za porušenie zákonných pravidiel vysielania v súlade s udelenou licenciou. Televízia Nováky 5., 14., 22. júla a 5. augusta nevysielala 24 hodín denne. Rada jej vysielateľovi dala aj nefinančnú sankciu - upozornenie na porušenie zákona za to, že rade na jej vyžiadanie nedodal súvislé záznamy celodenného vysielania z 5., 14., 22. júla a 5. augusta. 

Sumou 450 eur licenčná rada pokutovala televíziu Fooor. Jej vysielateľovi, Markíza - Slovakia, s.r.o. dala pokutu, lebo nedodal rade na jej vyžiadanie súvislý záznam vysielania programu Fooormania z 24. augusta. 

RVR na dnešnom zasadnutí rozhodla o dvoch ďalších nefinančných sankciách. Upozornenie na porušenie zákona budú musieť zverejniť vysielateľ Rádia Viva a Stavebné bytové družstvo I, Košice. Rádio Viva dostalo upozornenie za to, že 1. augusta nevyužívalo frekvenciu 90,7 MHz Námestovo a prevádzkovateľ retransmisie Stavebné bytové družstvo I, Košice 28. mája zas poskytovalo retransmisie programovej služby RTL bez súhlasu jej pôvodného vysielateľa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies