Líbya súhlasí s návrhom Cháveza na riešenie krízy

NETKY.SK • 4 Marec 2011, 08:29 • 2 min
Líbya súhlasí s návrhom Cháveza na riešenie krízy

Líbya súhlasí s návrhom Cháveza na riešenie krízy

slovakia

left justify in out

img

Líbyjská vláda pristúpila na návrh Venezuely, aby sa hľadalo riešenie konfliktu v severoafrickej krajine vyjednávaním, oznámil dnes hovorca venezuelského prezidenta Huga Cháveza.
      Minister informácií Andres Izarra tiež potvrdil, že aj Liga arabských štátov sa zaujíma o návrh Cháveza vyslať do Líbye medzinárodnú komisiu, ktorá bude rokovať s oboma stranami konfliktu.
      Paríž - Francúzsko a Británia dnes povedali líbyjskému vodcovi Muammarovi Kaddáfímu, že budú presadzovať vyhlásenie bezletovej zóny nad Líbyou, ak budú pokračovať útoky na líbyjských občanov. Varovanie zverejnili po dnešnom stretnutí ministrov zahraničných vecí Francúzska a Británie, Alaina Juppého a Williama Hagua, v Paríži.
      Británia a Francúzsko chcú, aby Kaddáfí odstúpil, a pracujú na "smelých a ambicióznych" návrhoch ako zvýšiť naňho nátlak, ktoré predložia predstaviteľom Európskej únie na stretnutí k Líbyi na budúci týždeň, povedali ministri novinárom. Londýn a Paríž v pondelok vyzvali na naliehavé stretnutie lídrov EÚ k Líbyi, pre summit bol vybraný termín 11. marca.
      Britský premiér David Cameron povedal, že Británia zvažuje vyhlásenie bezletovej zóny pre vojenské lietadlá nad Líbyou. Francúzsky minister zahraničných vecí vyjadril stanovisko, že takýto návrh by Paríž zvažoval a prijal, iba ak ho schváli Bezpečnostná rada (BR) OSN.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies