Libanonský premiér hovoril s Vladimirom Putinom o vojenskej spolupráci

NETKY.SK • 14 September 2017, 06:44 • 2 min
Libanonský premiér hovoril s Vladimirom Putinom o vojenskej spolupráci

MOSKVA - Libanonský premiér Saad Harírí sa dnes v čiernomorskom letovisku Soči stretol s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

slovakia

left justify in out

Predmetom rokovaní bolo aj prehĺbenie vojenskej spolupráce medzi Libanonom a Ruskom. "V súčasnosti chceme prezbrojiť našu armádu a bezpečnostné sily a o tejto otázke sme hovorili aj s prezidentom Putinom," povedal Harírí po skončení schôdzky.

 

Vyjadril pritom nádej na nadviazanie plodnej vojensko-technickej spolupráce medzi oboma krajinami. Zdôraznil tiež, že Libanon a Rusko sú blízkymi partnermi v boji proti terorizmu.

 

Už v utorok sa Harírí stretol v Moskve s ruským premiérom Dmitrijom Medvedevom a šéfom ruskej diplomacie Sergejom Lavrovom.

 

Samotný Putin vyslovil presvedčenie, že dohody podpísané počas Harírího návštevy odštartujú pozitívny vývoj vo vzájomných vzťahoch medzi Moskvou a Bejrútom.

 

Harírí uviedol, že Libanon má záujem o nákup ruského vojenského vybavenia. Ruské energetické spoločnosti majú zase záujem o získanie ťažobných licencií pri pobreží Libanonu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies