Letné drinky s najmenším množstvom kalórií

NETKY.SK • 23 August 2018, 18:14 • 2 min
Letné drinky s najmenším množstvom kalórií

BRATISLAVA- Leto si pravdepodobne aj vy už užívate naplno a tak je úplne prirodzené, že ku vode a krásnemu počasiu patrí aj dobrý letný drink. Ak vám na vašej postave záleží a nechcete pribrať, siahnite po tých správnych drinkoch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pokiaľ neviete ani vy odolať dobrému letnému drinku, poradíme vám, ktoré drinky zo širokej ponuky sú tie najlepšie a hlavne s najmenším množstvom kalórií. V prvom rade je dobré si uvedomiť, že kalórie nachádzajúce sa v sladkých drinkoch sú tie, ktoré vás nezasýtia a pokiaľ si neustrážite ich príjem, môžete z nich dokonca ešte aj pribrať. Avšak nemusíte sa ich vzdať úplne, stačí, ak si vyberiete tie správne. Nasledujúci zoznam vám pomôže sa v nich o niečo viac zorientovať.

 

„Gin Tonic“ s kokosovou vodou

 

Ak dávate prednosť niečomu sviežemu, Gin Tonic je ideálnou nízkokalorickou voľbou. Pokiaľ ho skombinujete aj s kokosovou vodou, vaša postava sa vám poďakuje. Práve kokosová voda dodá telu energiu, podporí funkciu svalov a kĺbov, má minimum cukru a obsahuje aj samotnú vlákninu. Okrem toho sa tento nápoj podáva aj s limetkou, ktorá je skvelým zdrojom vitamínu C a pomôže vám aj so samotným trávením.

 

img

 

Cosmopolitan

 

Cosmopolitan sa stal obľúbeným drinkom herečiek vo filme Sex v meste. Dámy pravdepodobne vedeli, prečo popíjajú práve tento elegantný drink, keďže aj v ňom sa nachádza menšie množstvo kalórií a vašej postave neublíži. Okrem už spomínanej limetky v ňom nájdete aj brusnicový džús, ktorý obsahuje okrem vitamínu C aj mnohé antioxidanty.

 

img

 

Mojito

 

Mojito skrátka patrí k letu a jeho chuť ste si zrejme zamilovali aj vy sama. Dá sa pripraviť na niekoľko spôsobov a preto sa stačí iba informovať na bare o jeho zložení. Najlepšie spravíte, ak požiadate barmana, aby ho pripravil naozaj s trstinovým cukrom a vyhol sa tak jeho bielej náhrade. Na mojite oceníte hlavne mätu, ktorá vám pomôže s naúknutým bruchom a celkovo zrýchli trávenie.

 

img

 

Espresso martini

 

Espresso martini je ďalšia elegantná a hlavne chutná voľba. Podáva sa v podobnom pohári, ako Cosmopolitan a doslova vás vďaka káve nakopne energiou. Neobsahuje žiadny pridaný cukor a preto je aj tento drink ideálny na letný večer s kamarátkou.

 

img

 

Červené víno

 

Ak patríte ku milovníkom klasiky a namiesto miešaných drinkov siahnete radšej po červenom víne, robíte dobre. Červené víno priaznivo ovplyvňuje činnosť srdca, znižuje riziko rakoviny a okrem iného vraj podporuje aj dlhovekosť. S pohárom červeného preto nepokazíte skutočne nič.

 

img

 

Šampanské

 

Kým niektoré ženy bublinky milujú, iné im naopak nevedia prísť na chuť. Práve šampanské je však drinkom, ktorý obsahuje len minimálne množstvo kalórií a preto si ho aj v lete môžete dopriať bez výčitiek. Samozrejme nezabudnite, že ide stále o alkohol a s jeho množstvom to neprežeňte.

Či už sa rozhodnete siahnuť po akomkoľvek zo spomenutých drinkov, nezabudnite, že vo všetkom treba poznať správnu mieru. V drinkoch sa nachádza alkohol a preto to s ich konzumáciou príliš nepreháňajte. Ak náhodou patríte k ľuďom, ktorí po drinku nikdy nesiahnu, osviežte si svoje leto nejakou dobrou čerstvou šťavou. Ideálne sú napríklad grapefruitová, pomarančová, či ananásová, ktoré vás osviežia a zároveň vám pomôžu so spaľovaním tukov.

Pokiaľ túžite po štíhlej postave, alebo si ju len jednoducho chcete udržať, najlepšie spravíte, ak doprajete svojmu telu aj v lete dostatok pohybu a hlavne si vy sama na tanier naservírujete zdravú a nespracovanú stravu.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucia Fabova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies