Let Air France z USA do Paríža presmerovali po prijatí vyhrážky do Montrealu

NETKY.SK • 8 December 2015, 10:35 • 2 min
Let Air France z USA do Paríža presmerovali po prijatí vyhrážky do Montrealu

PARÍŽ - Let spoločnosti Air France z amerického San Francisca do Paríža presmerovali po prijatí nekonkretizovanej anonymnej hrozby do kanadského Montrealu.

slovakia

left justify in out

Lietadlo pristálo bezpečne a všetci pasažieri z neho vystúpili bez ujmy. Úrady neskôr oznámili, že išlo o planý poplach. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

 

K letu 83 na montrealskom letisku pristavili najmenej 15 hasičských a policajných vozidiel, na čo kanadské úrady prekontrolovali lietadlo, pasažierov i batožiny.

Spoločnosť Air France dnes na Twitteri oznámila: "Po anonymnej vyhrážke vykonali miestne úrady dôkladnú bezpečnostnú kontrolu a potvrdili, že to bol falošný poplach." Spoločnosť vydala už predtým vyhlásenie, podľa ktorého sa posádka uvedeného letu rozhodla pristáť v Montreale z "preventívnych" dôvodov. Incident sa stal v pondelok krátko pred polnocou montrealského času (dnes pred 06.00 h SEČ).

 

Air France dodala, že pôvod vyhrážky je predmetom vyšetrovania, a prisľúbila, že bezpečne dopraví pasažierov do cieľa ich cesty. Podrobnosti o vyhrážke hovorkyňa francúzskych aerolínií Ulli Gendrotová neuviedla.

 

Napätie vo Francúzsku je v súčasnosti mimoriadne vysoké, keďže je tam vyhlásený výnimočný stav po udalostiach z 13. novembra, keď pri útokoch islamistických extrémistov v Paríži zahynulo 130 ľudí. Išlo o najkrvavejšie útoky na francúzskej pôde za posledné desaťročia, pripomenula agentúra AP.

Pasažier Gilles Raymond zo San Francisca pre AP povedal, že lietadlo bolo vzduchu približne päť hodín, keď pilot oznámil, že z technických príčin musia pristáť v Montreale. Keď lietadlo pristálo, pilot vyhlásil, že úrady musia urobiť dôkladnú bezpečnostnú kontrolu stroja i pasažierov a že potom bude musieť každý vystúpiť, dodal cestujúci.

 

"Každý je pomerne uvoľnený," opísal situáciu Raymond ešte pred vystúpením z lietadla. "Nebola tu panika ani stres. Každý čaká na svojom sedadle. Niektorí ľudia spia, niektorí si prezerajú mobily alebo lížu zmrzlinu, ktorú im dali letušky," povedal pasažier.

Dodal, že cestujúci strávili na palube lietadla počas kontroly najmenej hodinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies