Lesný požiar v severnej Kalifornii zničil najmenej päť desiatok budov

NETKY.SK • 22 August 2012, 11:57 • 2 min
Lesný požiar v severnej Kalifornii zničil najmenej päť desiatok budov

Lesný požiar v severnej Kalifornii zničil najmenej päť desiatok budov

slovakia

left justify in out

img

Vyše 50 budov zničil v severnej Kalifornii severne od Sacramenta lesný požiar, ktorý sa rozšíril na plochu 21.500 akrov a vynútil si evakuáciu približne 3000 ľudí. 
      Miestni požiarnici v noci nadnes podľa agentúry AP informovali, že v časti prípadov išlo o obytné budovy, zvyšok boli poľnohospodárske stavby ako napríklad stodoly.
      Požiar vypukol v sobotu a zavinil ho blesk, ktorý podpálil les v okresoch Tehama a Shasta, zhruba 200 kilometrov na sever od Sacramenta. Vyše 2000 požiarnikov bojovalo v utorok so silným vetrom, aby zachránilo pred ohňom mestečko Shingletown. Pod kontrolu sa im podarilo dostať doteraz iba 40 percent požiaru.
      Podľa televíznej stanice CNN horelo minulý týždeň v 14 amerických štátoch západne od rieky Mississippi okolo 70 veľkých požiarov, ktoré horúce vetry opakovane rozdúchavali. Kritickú situáciu zhoršuje skutočnosť, že viac ako dve tretiny USA trpia už týždne najhorším suchom od 30. rokov 20. storočia. Prácu hasičov komplikujú aj horúčavy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies