Lesné požiare v Kanade vyhnali z domovov 37-tisíc ľudí

NETKY.SK • 17 Júl 2017, 12:14 • 2 min
Lesné požiare v Kanade vyhnali z domovov 37-tisíc ľudí

OTTAWA - Lesné požiare v kanadskej provincii Britská Kolumbia si počas uplynulého víkendu vynútili evakuáciu približne 37.000 ľudí. Informovala o tom kanadská televízia CBC s odvolaním sa na miestne úrady, ktoré pre evakuovaných otvorili 11 prijímacích centier.

slovakia

left justify in out

Do hasenia lesných požiarov je nasadených okolo 2900 ľudí, ako aj 203 požiarnych lietadiel a vrtuľníkov. Ako uviedol minister lesného hospodárstva provincie John Rustad, jeden z vrtuľníkov v sobotu havaroval. Pilot haváriu prežil a jeho stav je stabilizovaný.

 

Podľa informácií CBC na území provincie Britská Kolumbia evidujú momentálne 162 ohnísk lesných požiarov, pričom počas uplynulého víkendu ich vypuklo ďalších 16, a to najmä zásluhou silného vetra, ktorý pomohol šíreniu ohňa.

 

Rustad uviedol, že vláda provincie Britská Kolumbia uvoľnila na boj s lesnými požiarmi už 80 miliónov kanadských dolárov. Minister upozornil, že sezóna lesných požiarov v Kanade sa ešte len začína a oheň už zničil 131.000 hektárov porastov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies