Lennox Lewis chce vzkriesiť odvetvie v Kanade

NETKY.SK • 7 August 2015, 17:43 • 2 min
Lennox Lewis chce vzkriesiť odvetvie v Kanade

MONTREAL - Zatiaľ posledný nesporný šampión superťažkej hmotnostnej kategórie Lennox Lewis sa rozhodol vzkriesiť kanadský box.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdeväťročný držiteľ britského i kanadského občianstva sa postavil na čelo skupiny promotérov, ktorá sa pokúsi pozdvihnúť toto odvetvie v krajine, kde s výnimkou provincie Québec upadá.

 

"Montreal niesol vlajku za celú Kanadu. Chcem, aby sa na tom podieľal aj jej zvyšok. Rád by som dal mladým chlapcom príležitosť stať sa profesionálmi," vyhlásil vo štvrtok rodák z východolondýnskeho West Hamu. "Je dôležité, aby si miestni uvedomili, že box je dostupný, aby nemuseli za veľkými zápasmi letieť do Las Vegas," dodal "The Lion".

 

Hŕstka okolo Lewisa začne so svojimi aktivitami 11. septembra tohto kalendárneho roka, keď bude v Ricoh Coliseum v Toronte obhajovať domáci Adonis Stevenson opasok organizácie WBC v poloťažkej váhe proti americkému outsiderovi Tommymu Karpencymu. Pôjde o prvý súboj o titul majstra sveta v spomenutom meste od roku 1984. 

 

Lennox Lewis si miesto v boxerskej histórii navždy zaistil KO triumfom nad Mikom Tysonom v roku 2002. O rok neskôr zdolal Vitalija Klička a profesionálnu kariéru ukončil v roku 2004 s bilanciou 41 víťazstiev, dve prehry a jedna remíza. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies