Len 16-ročnú dcéru najlepšieho zápasníka MMM v Čečensku brutálne zbil neznámy muž

NETKY.SK • 13 Október 2016, 15:43 • 2 min
Len 16-ročnú dcéru najlepšieho zápasníka MMM v Čečensku brutálne zbil neznámy muž

MOSKVA - Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov dnes za neprípustný označil fyzický útok, ktorého terčom sa stala 16-ročná dcéra prezidenta ruského zväzu zmiešaných bojových umení (MMM) Fiodora Jemeľjanenka. Páchateľom bol neznámy muž. Dievča museli hospitalizovať na traumatologickej klinike v Moskve. Informovala o tom agentúra RIA Novosti a viaceré ruské médiá.

slovakia

left justify in out

Tento incident sa zhodou okolností stal len vyše týždňa po tom, ako Jemeľjanenko kritizoval detský turnaj v MMM, ktorý sa konal v Čečensku a televízia ho vysielala v priamom prenose. Medzi aktérmi a súčasne aj víťazmi zápasov boli aj traja synovia čečenského prezidenta Ramzana Kadyrova.

 

Peskov dnes na brífingu v Kremli vyzval neponáhľať sa s unáhlenými závermi a spájaním útoku na dievča s nedávnou Jemeľjanenkovou kritikou. Apeloval, že treba počkať na dolapenie páchateľa a vyšetrenie prípadu. Dodal však, že prezident Vladmir Putin je o zbití dievčaťa informovaný.

 

Jemeľjanenkova rodina udalosť nekomentovala. Jeho hovorkyňa potvrdila útok, ale rovnako ako Peskov žiadal zdržať sa predčasných záverov. Súboje osem- a desaťročných detí v zmiešaných bojových umeniach vyvolali v Rusku veľkú kritiku. Ruská ombudsmanka pre práva detí Anna Kuznecovová i samotný Kremeľ vyzvali príslušné úrady, aby záležitosť prešetrili. Čečenské úrady sa bránia, že šlo o exhibičné zápasy a popularizáciu tohto druhu športu. Námestník ruského ministra športu Pavel Kolobkov však vtedy upozornil, že podľa pravidiel sa do ringu nesmú postaviť zápasníci mladší ako 12 rokov.

 

Jemeľjanenko, považovaný za najlepšieho bojovníka MMM všetkých čias, takéto súboje rovno označil za neprípustné. Poukázal na to, že deti zápasili podľa pravidiel pre vyššie vekové kategórie a bez ochranných pomôcok predpísaných pre svoj vek. Abujazd Vismuradov - organizátor spomínaného turnaja v Groznom a šéf tamojšieho klubu Achmat - na Jemeľjanenkovu kritiku reagoval obvinením, že "z neho hovorí závisť".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies