Lekára, ktorý sa nakazil ebolou v Sierre Leone, prepravia do USA

NETKY.SK • 14 November 2014, 12:15 • 2 min
Lekára, ktorý sa nakazil ebolou v Sierre Leone, prepravia do USA

WASHINGTON - Chirurga, ktorý sa nakazil vírusom ebola v Sierra Leone, pravdepodobne prepravia letecky do univerzitného zdravotného strediska v americkom štáte Nebraska, kde podstúpi liečbu. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Lekár sa narodil v Sierre Leone, ale má trvalý pobyt v Spojených štátoch. Predstavitelia zdravotného strediska Univerzity v Nebraske správu o prípadnom príjme pacienta s ebolou nevedeli potvrdiť. "Personál zdravotného strediska je v stave pripravenosti na liečbu pacientov s ebolou od začiatku augusta, keď nás prvý raz navštívili (pracovníci) amerického ministerstva zahraničných vecí," uvádza sa vo vyhlásení zdravotného strediska v Nebraske.
      

Podľa predstaviteľa strediska bude možné správu potvrdiť až vo chvíli, keď bude lietadlo s pacientom na palube v vzduchu, "čo zatiaľ nie je". 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies