Leicester a FC Chelsea proti sebe v obrátených úlohách

NETKY.SK • 12 December 2015, 16:02 • 2 min
Leicester a FC Chelsea proti sebe v obrátených úlohách

LEICESTER - Najmilšie prekvapenie a najväčšie sklamanie doterajšieho priebehu tejto sezóny najvyššej anglickej futbalovej súťaže proti sebe nastúpia v 16. kole Premier League 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Leicester City v pondelok od 21.00 h bude hostiť FC Chelsea. Domácim po pätnástich odohraných stretnutiach absolútne prekvapujúco patrila pozícia lídra, zatiaľ čo hostia sa v úlohe obhajcu celkového prvenstva v Premiership potácali až na štrnástej priečke tabuľky. Kouč "modrých" José Mourinho pochválil prácu tímu pod trénerským vedením Claudia Ranieriho. Portugalec na začiatku svojho prvého angažmánu na Stamford Bridge v roku 2004 nahradil práve tohto Taliana na lavičke FC Chelsea.

"Úprimne, na svojom momentálnom mieste sú zaslúžene. Pred pár týždňami som tvrdil, že nemôžu získať majstrovský primát, no asi to budem musieť prehodnotiť. Je totiž rozdiel nachádzať sa na čele v septembri a decembri. Postupne dosahujú úspešné výsledky, takže majú schopnosti na zisk ligového titulu. Bolo by to niečo výnimočné, očarujúce vo svete futbalu. Figurujú tam vďaka výborným výkonom, my sme na spodku pre zlé. Disponujeme rovnakým potenciálom ako v minulej sezóne, tými istými futbalistami i kormidelníkom. Hráme pod svoje možnosti. Ranieri je najlepším lodivodom prvej polovice ročníka. Náskok pred Arsenalom či manchesterskými klubmi majú len minimálny, ale patrí im všetko uznanie. Ranieriho pred rokom vyhodili z gréckej reprezentácie po prehre s Faerskými ostrovmi, teraz je špičkový tréner v Premier League. Je to krásne, fantastické," vyznal sa 52-ročný Mourinho na oficiálnej internetovej stránke "The Blues" pred vzájomným súbojom vedúceho mužstva poradia s úradujúcim šampiónom.

O tucet rokov starší Ranieri pred časom povedal, že FC Chelsea napriek hrozivému vstupu do sezóny stále môže pomýšľať na konečné umiestenie v elitnej štvorke. Mourinho s týmto tvrdením súhlasí: "Bolo to od neho milé. Nepochybujem, že niekto zabudol na jeho pôsobenie v FC Chelsea. Preukázal, že stále má rád tento klub, zároveň však hovorí pravdu. Vyrovnanosť súťaže nám hrá do karát. Niektorým tímom sa darí nad očakávania, iným zas naopak. Ani pre popredných účastníkov nie je jednoduché zvíťaziť tri, štyri alebo päťkrát v desiatich zápasoch. Keď zvládneme sériu triumfov, zachováme si šancu na štvrtý post. Kým existuje matematická možnosť, musíme sa snažiť."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies