Legendárny Stevens mieri na striedačku Minnesoty ako asistent Boudreaua

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 13:56 • 2 min
Legendárny Stevens mieri na striedačku Minnesoty ako asistent  Boudreaua

ST.PAUL - Bývalý legendárny hokejový obranca Scott Stevens rozšíril realizačný tím v klube NHL Minnesota Wild, kde bude od novej sezóny robiť asistenta hlavnému trénerovi Bruceovi Boudreauovi. Informoval o tom webový portál televíznej stanice TSN.

slovakia

left justify in out

Vedenie "divochov" už začiatkom mája vymenovalo Boudreaua za nového kormidelníka a zároveň oznámilo, že asistentom Rickovi Wilsonovi a Darrylovi Sydorovi nepredĺži zmluvu. Jedno uvoľnené miesto tak zapláta Stevens. Päťdesiatdvaročný člen Siene slávy bol asistentom v tíme New Jersey Devils v rokoch 2012-2014 a neskôr pôsobil u "diablov" ako jeden z dvojice hlavných trénerov, ktorý mal na starosti obranu. O tú sa bude starať aj v Minnesote.

 

Ako niekdajší skvelý zadák odohral v NHL 1635 zápasov, vďaka čomu mu v historickom poradí obrancov patrí druhé miesto za Chrisom Cheliosom. V profilige odohral Kanaďan 22 sezón v dresoch Washingtonu, St. Louis a New Jersey, pričom s "diablami" vybojoval trikrát Stanleyho pohár (1995, 2000, 2003). V roku 2000 ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča play off a získal prestížnu Conn Smythe Trophy.

 

"Scott prináša do tímu skúsenosti a vedomosti, bude pre nás skutočným prínosom. Bol jedným z najlepších obrancov všetkých čias, preto si myslím, že bude mať okamžitý rešpekt. Každý tím by ho rád mal vo svojich radoch, no až doteraz nebol pripravený opustiť New Jersey," povedal Boudreau pre denník Star Tribune.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies